Web
Analytics
Skip to main content

Open call för unga poeter

Har du passion för poesi? Vränger du ord och experimenterar med meningar? Har du en dröm om att skriva, men inte riktigt kommit loss? Släpp loss din kreativitet och dela ditt unika perspektiv med världen!

MiM Kunskapscentrum och KulturUngdom skapar möjlighet för 10 unga poeter att utveckla sitt eget skapande och framföra sina dikter under Uddevalla Internationella Poesifestival. Vi uppmanar alla unga poeter och textförfattare i åldrarna 16-30 från Västra Götalandsregionen att ansöka! Ansök senast 28 januari.

Vässa din talang: Du medverkar i tre workshops där du får möjlighet att utveckla ditt skrivande, skriva nytt och öva på att framföra dina egna dikter på scenen. Poesiworkshoparna leds av Bataljonen, som är ett feministiskt scenkonstnärskollektiv och en punkig teatergrupp med bas i Göteborg. 

Dela din röst: Alla som medverkar får en egen spot under Uddevalla Internationella Poesifestival och får möjlighet att framföra sin egen poesi på scenen.

Vad du kan förvänta dig.

  • Workshops: Du får vässa ditt eget skapande, öva på konsten att skapa kraftfulla verser, utforska olika skrivsätt och hitta din autentiska röst.

  • Scenteknik: Du får möjlighet att öva på din sceniska gestaltning så du på bästa sätt kan förmedla känslorna bakom dina ord.

  • Community och nätverk: Du får kontakt med likasinnade, bygger nya vänskapsband, får kontakt med etablerade poeter och blir en del av en stödjande gemenskap som hyllar poesin i alla dess former.

  • Framföra din poesi: Alla medverkande får en spot på Uddevalla internationella poesifestival, där du delar scenen med etablerade internationella poeter.

  • Arvode: Alla medverkande arvoderas med 999 kr. Vi står även för resekostnader för de som behöver resa till aktiviteterna. 

Viktiga datum:

  • Workshop-serie: Workshopar sker i februari, mars och april. Workshoparna äger rum i Göteborg. Datum kommer.

  • Uddevalla Internationella Poesifestival: Uddevalla, maj 2024

Ansök här:Ansökan består av ett par korta frågor om dig, och ett exempel på en text som du har skrivit.
Ansök senast den 28 januari 2024. 

För frågor, kontakta oss!

KulturUngdom
Sara Östebro
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MiM Kunskapscentrum
Yllka Sheqiri
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Taggar: Text