Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet: Birk Andrén

Nytt år innebär nya poeter som gästar vår hemsida och sociala medier med sina dikter. Denna månad är det Birk Andrén som tar över stafettpinnen. Birk är 20 år och har det skrivna ordet som en central del i sitt liv. Här kan du läsa vad han har att berätta om sig själv och sitt skrivande.

Vem är du?
Mitt namn är Birk. Jag skriver mycket, mest på kvällarna. En stor del av mitt skrivande har nyligen gått över till flyktiga post-it-lappar. Vad vill ni veta? Jag bor i Göteborg och tycker om att bo i Göteborg. Min favoritbutik är Röda Korset på Första Lång. Den känns lite bortglömd. 

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
Poesin dominerar mitt liv. Skrivandet inte lika mycket, inte på samma sätt. För mig är skrivandet mer som en slaggprodukt av läsandet. Ett avloppssystem för läsupplevelser. Hantering och sortering. Jag försöker att läsa på dagen, om det går, och skriva på kvällen, om jag läst under dagen.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Ja, det är lite blandat. Troligtvis är alla dikter skrivna under de senaste månaderna, i alla fall gravt omarbetade under de senaste månaderna. Stroferna har gemensamt att de får plats på en post-it-lapp eller liknande.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Förutom mig själv? Då får det bli Göran Sonnevi.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Man får jättegärna mejla mig: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


 

Taggar: Poesi