Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet: Frida Ikonen

Vi är inne i April och det är dags att presentera poeten som kommer att gästa vår hemsida och sociala medier: Frida Ikonen!

Vem är du?
Jag heter Frida Ikonen, 25 år gammal och är för tillfället student i Borås där jag läser textildesign. Min fritid spenderar jag ofta åt mina kreativa intressen, som att illustrera, skriva och skulptera! Utöver det är jag mer än gärna med mina vänner och bara tjötar, något som ligger mig varmt om hjärtat.

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
För mig är det dels ett sätt att bara få sätta ord på mina tankar och bearbeta saker och ting, främst ger det mig nog möjlighet att underhålla mig själv oavsett situation. Jag älskar att skratta, om jag skriver något klyftigt om en tråkig händelse känner jag lycka. Med klyftigt menar jag ett halvtaskigt rim, det är nice tycker jag. Skrivandet är också något jag inte riktigt förstått att jag gjort så länge heller. Tidigare har jag trott att det måste vara mycket mer och djupt, jag har inte tillåtit mig själv att faktiskt tycka om det. Förutom om det är en akademisk text till skolan. Nu gör jag det varje dag och vågar kanske till och med dela med mig med jämna mellanrum. 

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Lite allt möjligt, jag gillar att drömma mig bort, men inte för långt. Jag är extremt nostalgisk av mig så det blir självklart en liten vink till det. 

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Två personer vars texter jag tänkt på mycket det senaste är Agatha Christie och Donald Glover. Jag kan läsa och se oändligt med tolkningar av And Then There Were None utan att någonsin tröttna. Glovers musik har så många klyftiga rader och rim som jag inte kan få nog av just nu.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag lägger inte ut så värst mycket texter för jag tycker det är lite läskigt? Men kanske blir det mer framöver. Mina illustrationer visar jag knappt heller, med jämna mellanrum på Instagram, jag ska bli bättre på det! Min ig är @fjartart för illustrationer och @ikonenfrida är min vanliga där jag också kan lägga ut lite kreationer emellanåt. 

Taggar: Poesi