Web
Analytics
Skip to main content

Kom på offentlig läsning med Manuslabb

Följ med till teatern Atalante där KulturUngdoms Manuslabb presenterar rykande färska manus i readingformat. Unga skrivande personer har fått möjligheten att arbeta fram manus med hjälp av professionella dramatiker och manusförfattare. Pennor har glött, hår har slitits, och nu är det dags att ta del av den dramatik och de filmmanus som skrivits!

Nu är det dags att visa upp hur långt deltagarna i Manuslabb har kommit i sin process, och låta texterna möta publik. Kvällen erbjuder ett djupdykande i scenkonstens och filmens litteratur samt en möjlighet till att nätverka med både personer och organisationer som brinner för nyskriven text.

När? - 29 april, kl. 19-20:30
Var? - Teater Atalante i Göteborg (nära hållplatsen Linnéplatsen)
För vem? - För dig som älskar nyskriven dramatik och scenkonst.
Övrigt? - Arrangemanget har fri entre!

Medverkande skribenter är:

 

Anna Axelsson – Papperstranor

Anna Axelsson älskar att ta del av kultur i alla former, inte minst scenkonst. Hon har ett stort intresse för rytm och musikalitet, och i sitt skrivande återkommer hon gärna till temat elakhet. Papperstranor handlar om en familj i kris. Tre systrar har tvingats att sätta tillvaron på paus och samlas i en övervintrad sommarstuga.


Emma Aurora Vehre – Allt det som tillhör

Emma Aurora Vehre studerar politisk idéhistoria på GU och ska till hösten börja på
journalistprogrammet. I Allt det som tillhör möter vi en fiktiv Karin Boye och flickvännen Margot i en rökbelagd lägenhet under en av andra världskrigets tidlösa nätter. Det är en pjäs om allt det som är obesvarat, älskat, bundet och förljuget och en fråga om vad som händer när det som tillhör slutar att tillhöra.

 

Ture von Reis – Bastubråk. Foto: Sofia Hesjedal

Ture von Reis är utbildad socionom vid Stockholms universitet och studerar nu vid Nordiska Filmskolan. Filmen Bastubråk handlar om två män som tvingas spendera tid tillsammans i en bastu. Det är en berättelse om manlighet, nakenhet och bastukultur.

 

Siri Berzelius – Drift

Siri Berzelius är litterär kulturprojektledare och poet. Hon har en examen i litterär gestaltning samt litteraturvetenskap. Under åren 2020-2022 var hon redaktör för tidskriften Ordkonst. I Drift möter vi en till synes upplöst tid, barnet som med sin blick forslars genom ett då och ett nu. Där finns morföräldrarnas flytt från Finland till Sverige, stagnationen och klassresan.
Kroppsliga upplevelser som gått i arv. Krig genom lek. De förlorade platserna, det förlorade språket.

 

Jakob Benjaminsson – Elefanten i rummet

Jakob Benjaminsson är en manusförfattare som har studerat manusskrivande och filmproduktion på Högskolan Dalarna och Molkoms folkhögskola. Hans kortfilmsmanus Elefanten i rummet är ett HBTQ-drama om fördomar och hur alla förtjänar att bli förstådda.

Emma Linnéa Arvidsson – Sista veckan

Emma Linnéa Arvidsson har tidigare studerat och arbetat inom teater och har under senaste året börjat utforska sitt intresse att skriva manus för scen. Sista veckan handlar om känslostormen som råder under studentveckan. Vad gör man när alla vänner följer sina drömmar men man själv måste lägga sin egen på hyllan? Hur säger man hejdå till sin bästa vän?


Manuslabb är ett projekt för att stärka området kring nyskriven dramatik och filmmanus i Västra Götaland. Här kan unga dramatiker och manusförfattare utveckla sitt skrivande, dela sina erfarenheter och inspireras av varandra.

Taggar: Scenkonst, Film, Text