Web
Analytics
Skip to main content

På med kritikerhatten och låt samtalet om konsten flöda!

Nu under hösten driver KulturUngdom tillsammans med Scenkonstguiden en fokusgrupp kring kulturjournalistik och kulturkritik, en grupp bestående av sex personer som under hösten fördjupar sig kring konsten att skriva om konst och scen. Vi tar på oss kritikerhatten och låter samtalet om konsten flöda!

Under hösten kommer gruppen experimentera loss med olika typer av reflektioner, recensioner och publikationer. Vi kommer kunna ta del av deras arbeten här på vår webb och sociala medier, så håll utkik! Det kan bli insta-recensioner, samtal, krönikor och poetisk kritik, alla möjliga hybrider och fusioner.

Och ett hett tips! Vi bjuder in litteratur- och scenkonstkritikern Mikaela Blomqvist som kommer berätta mer om yrket och sina egna erfarenheter. Mikaela är född 1987, bor i Göteborg. Hon skriver bland annat återkommande för Göteborgs-Posten och sitter med i urvalsgruppen för Nobelpriset i litteratur 2019.

Datum → Lördag 9 november, 13.00-15.00
Träffen är främst till för medverkande i kritikgruppen, men vi har ett par extra platser för övriga intresserade! Om du vill komma så skicka ett mail med intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Kritikgruppen består av:

Odile Ducoin
Odile Ducoin, 23 år. Efter två år i Skåne, där hon bland annat studerat konceptuell scenkonst, har Odile nu flyttat tillbaka till Göteborg för att undersöka teaterscenen i den stad hon är uppväxt i.

Alva Rödström
Alva Rödström, 19 år. Alvas största intressen är konst och politik, och sambandet mellan samhället och konsten. Hon ser skrivandet som en spännande utmaning, och vill experimentera med olika texter som både är intresseväckande och tillgängliga.

Daniella Johansson de Laurentiz
19 år gammal. Bor i Mölnlycke där hon studerar på Wendelsbergs folkhögskola. Daniella brinner för teater och vill lära sig mer om scenkonst som helhet och hur det påverkar och speglar vårt samhälle. På fritiden gillar hon att analysera och filosofera om livet, och deltar så ofta hon kan på panelsamtal och evenemang om scenkonst.

Tuva Lantz
Tuva Lantz, 19 år och bor i Göteborgs skärgård. Vet att det inte finns några rätt och fel när det kommer till åsikter, men tycker att det ibland känns så, speciellt när det handlar om konst. Genom konstkritik-gruppen vill hon öva sig på att skriva vad hon tycker, utan att vara rädd för att tycka fel.

Mauritza Klingspor
Mauritza Klingspor, 23 år, bor i Göteborg. Mauritza tog i våras sin kandidatexamen i kulturvetenskap, en utbildning som lärt henne att analysera kultur ur ett djupgående, inkluderande och nytänkande perspektiv. Skrivandet är för Mauritza ett viktigt verktyg för att uttrycka, informera, stimulera och analysera.

Hanna McKeogh
23 år. Studerar kulturellt entreprenörskap vid Göteborgs Universitet och har alltid haft konst och kultur nära i livet. Tror på kulturverksamheter som en mötesplats och som en livsviktig beståndsdel av våra liv och våran utveckling - på individnivå såväl som på samhällsnivå. Målar och skriver som ett medel för avkoppling och självreflektion.

 
Kritikgruppen är ett samarbete med Scenkonstguiden, en plats för inspiration, samtal och breddade vyer. Här sprids ordet om konst, design och scenkonst på ett personligt, inspirerande och tillgängligt sätt.

Taggar: Kritikgruppen