Web
Analytics
Skip to main content

Uppdrag: Bli vår landsbygdskorre!

Bor du på mindre ort eller landsbygd i Västra Götaland? Är du intresserad av kultur och politik? Bryr du dig om din plats och vill se till att kulturen ska få möjlighet att frodas där du är? 

Vi söker just nu en person som vill ta på sig uppdraget att rapportera från specifika händelser här i Västra Götaland som rör kulturens plats på våra mindre orter.

Landsbygdsutveckling och kulturdriven platsutveckling är heta termer just nu, men vad betyder det egentligen rent konkret? Hur kan vi se till att konsten och kulturen tar plats på de mindre orterna och att allt inte centraliseras kring de större städerna?

Ditt första uppdrag som KulturUngdoms landsbygdskorre blir att besöka och bevaka workshopdagen Gör din plats i Uddebo, Tranemo kommun, den 21 februari där Art Center Sjuhärad* bjuder in till en workshopdag med fokus på kulturdriven platsutveckling och villkoren för konstnärer och kreativa näringar på den mindre orten. Du är på plats och deltar och skriver sedan en rapport om dina intryck som publiceras på vår webb.
Läs mer om workshopdagen här. 

Uppdraget är arvoderat och vi står för resa tur och retur till Uddebo. Du som söker bör vara mellan 18 och 30 år och bo eller vara verksam på mindre ort eller landsbygd i Västra Götaland. Efter första uppdraget finns det möjlighet att utveckla konceptet tillsammans med oss. Kanske bör vi besöka Landsbygdsriksdagen i maj? Kanske ska vi intervjua en landsbygdsutvecklare?

Ansök genom att berätta kort om sig själv och varför du är intresserad av uppdraget i ett mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ansök senast 11 februari!


Art Center Sjuhärad är ett samverkansprojekt mellan Teater Nu/Boy konsthall, Rydals museum, Internationellt Vävcenter Sjuhärad, Nycirkusfestival Rydal och Drömfabriken i Uddebo. Projektet vill främja gränsöverskridande samarbeten och verkar för ett levande kulturliv i Sjuhärad, där kunskap och resurser delas. Projektet görs med stöd av Boråsregionen Sjuhärads Kommunalförbund, Bollebygds Kommun, Tranemo kommun och Marks kommun.

Taggar: Text