Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Mikaela Isaksson

Vi är glada över att kunna ge poesin en trygg hemvist här på KulturUngdom. Den här våren har vi fyra poeter som kommer att bjuda på ordkonst. April månads poet är Mikaela Isaksson, en kreativ person som gillar att prata, måla, skriva, fantisera och dricka kaffe. Imorgon publicerar vi Mikaelas första dikt, men vi mjukstartar redan idag med en presentation av april månads poet.. Vi överlåter ordet till Mikaela:

Vem är du?
Mitt namn är Mikaela men under många år har jag skrivit under namnet Fjärilsflickan, ett namn jag tog i tonåren då fjärilar har tunna vingar men ändå kan flyga otroligt långa sträckor. På något sätt tror jag att det är så även med ord, att de kan vara sköra men ändå beröra så många djupt.

Jag är tjugosju år gammal och bor i ett hus på landet då jag trivs bäst nära naturen. Jag har under flera år arbetat med barn, vilket jag brinner för och inspireras av deras lekfulla sätt att se världen. Jag är en kreativ person som gillar att prata, måla, skriva, fantisera och dricka kaffe.

Vad betyder poesin och skrivande för sig?
Min fascination för ord har funnits med mig så länge jag kan minnas. Böckerna jag sträckläste, dikterna jag skrivit, dagbokssidorna som bleknat över åren, halsen jag skrikit hes, orden som viskats i förtroende eller de som ekat från mikrofoner på scen.

För mig har ord blivit vänner, en tröst och ett utlopp för känslor genom både poesi och tal. Jag målar tavlor av samma anledning och för mig är skapande något som håller mig levande. Jag skriver och målar kring de ämnen som fångar mig så som känslor, mående, kärlek, sorg, orättvisor och medmänsklighet. Att skapa är för mig inget val utan lika nödvändigt som att andas.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Ni kommer få läsa fyra olika dikter som handlar om dåtid, nutid och framtid. Om känslor som sorg, ilska, längtan, kärlek och att vilja något mer för världen.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag har Facebook och Instagram för framförallt mitt målande, där syns många av mina akvareller och digitala verk. Tidigare skrev jag mycket på poeter.se under namnet Fjärilsflickan. Jag har tidigare varit publicerad i tidningen Ponton samt antologin Ung poesi. Jag har gjort flertalet utställningar genom åren där både tavlor och texter funnits med. Förhoppningsvis kommer ni kunna läsa och se mer från mig framöver.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Karin Boye, Edith Södergran, Bruno K Öijer, Denise Olsson Bergqvist och Fredrik Forsberg.


Mikaela Isakssons första dikt publiceras torsdag 2 mars. Håll utkik!

Taggar: Poesi