Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Sara Ghadyani

Vi är glada över att kunna ge poesin en trygg hemvist här på KulturUngdom. I höst har vi fyra poeter som kommer att bjuda på ordkonst. November månads poet är Sara Ghadyani. Vi överlåter ordet till Sara: 

Vem är du?
Sara heter jag, är 23 år, född och uppvuxen i Göteborg och pluggar för närvarande juristprogrammets fjärde termin i Lund.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Mycket. Har skrivit sen jag var ett litet barn. Blev uppmuntrad till det i skolan för mina lärare tyckte jag skrev bra men jag har även självmant alltid dragit mig till att skriva. När jag var glad, när jag var ledsen. Varenda lilla tanke skulle skrivas ner. Förr hade jag en dagbok som jag kallade för Belle och hon blev som en kompis. Skrev ner allt som hänt i skolan, vem som sa vad och hur jag kände. Inser nu hur jag alltid haft så rikt känsloliv. När jag började gymnasiet fick jag min första egna dator och då började jag skriva lite längre texter men främst dikter.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Mycket kärlek, olycklig kärlek. När människor som betytt mycket för en lämnar en, frivilligt eller ofrivilligt. Känslan av att vara ensam och hitta styrka inom sig.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Jag älskar Karin Boye. Sedan tycker jag låttexter är mäktiga. Underskattade ibland. Älskar att läsa Parhams låttexter.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Har aldrig publicerat något faktiskt, vilket gör att jag är extra nervös inför detta! Men jag har en podd tillsammans med en kompis som heter Mellan Paragraferna, som är en podd om juridik och juriststudenter. Inte alls något likt detta, men men.


Sara Ghadyanis första dikt publiceras under morgondagen. Håll utkik!

Taggar: Poesi