Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Linn Forsell

Vi är glada över att kunna ge poesin en trygg hemvist här på KulturUngdom. I vår har vi fyra poeter som kommer att bjuda på ord som berör, upprör och som kanske skakar om eller tröstar? Februari månads poet är Linn Forsell. Vi överlåter ordet till Linn: 

Vem är du?
Jag är en rödhårig 24-åring med svindlande längtan och känslor som slår i takt med mitt skenande hjärta. Jag har inte riktigt någon fast punkt men känner ändå att jag nu är på rätt plats i livet. Sången som visar vägen för mig tillhör orden, tilliten och tillhörigheten. Jag hör den varje morgon när jag öppnar fönstret ut mot skogen. Jag lever för livet i sig självt med allt vad det innebär. Drömmaren inom mig blir aldrig tyst och jag kommer säkerligen aldrig kunna vara nöjd med mitt svar på den här frågan.

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
Det är den plats där jag kan fullt ut kan andas. Skrivandet är min tröst, min läkeprocess, min trygga hand i stormen men också något som kan riva upp mina läkta sår, skrika mig in i mörker och bränna upp varenda tänkt tanke. Och jag älskar det. Genom poesin kan jag få det som är äkta. Det rymmer hela min världs panikattacker och lyckorus. Det rymmer allt jag inte vågar vara och allt det som jag redan är. Jag har en ständig längtan efter att få vara i ordens trygga flyktighet. Som drömda vindar, som stormen i min kropp.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Skildringar av en skoningslös ångest och ohämmade försök att beskriva hur den kan döda en alldeles levande människa. Men jag kommer även att skriva om vägen tillbaka till livet. Om hur det är värt att fortsätta.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Edith Södergran är en fantastisk inspirationskälla för mig. Även Karin Boyes diktsamlingar bär jag med mig. Jag skulle också vilja tipsa om de svenska poeterna Marie Lundquist och Johannes Heldén. Även Sylvia Plath har trots hennes tragiska död varit en god vän genom mina egna sjukdomsår. Nyligen läste jag, helt gråtfärdig, även Louise Glücks vackra poesi.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag har ingen tydlig plats för mina texter, de virvlar mest omkring i mina skrivböcker och dokument. Men jag har en blogg som heter vinterfeber.blogspot.com där jag då och då skriver när inspirationen visar sig (det mesta är självömkan). Jag har även ett konto på poeter.se. Reminiscenser heter jag där och där finns fler av mina dikter.


Linn Forsells första dikt publiceras under morgondagen. Håll utkik!

Taggar: Poesi