Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Mo Wiklund

Vi är glada över att kunna ge poesin en trygg hemvist här på KulturUngdom. I vår har vi fyra poeter som kommer att bjuda på ord som berör, upprör och som kanske skakar om eller tröstar? April månads poet är Mo Wiklund. Vi överlåter ordet till Mo: 

Vem är du?
Mitt namn är Mo. Jag är en queer, autistisk, evigt studerande konstnär, poet och kompositör.

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
Poesin är slutpunkten, där jag får vila. Nätet som fångar det som annars flyger förbi.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Tror att det handlar om motstånd och överlevnad. Mina händer har sitt eget liv verkar det som, förstår inte alltid vad de menar. Ibland blir det abstrakt skildrade sensoriska upplevelser, andra ögonblick en flyktig vision av min perfekta dagliga skapanderutin.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Rasha Alqasims "Jag matar kriget med dem jag älskar" är omedelbar, mörk men också klarsynt, jag tänker aldrig glömma den. Sedan vill jag med stor beundran lyfta Björk Gudmundsdottir, som poet. Utöver hennes enorma musikaliska underverk ger hon oss poesi som väcker djupt mänskliga erfarenheter i våra kroppsminnen. Favoriter just nu är de hjärtslitande texterna till "Show Me Forgiveness", "Quicksand" och "Sacrifice".

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Tyvärr inte: jag vill så gärna sammanställa dikterna i en kort poesibok, men vet inte hur! Delar av min konst dokumenteras fortgående på min Instagram. Ni är alla mycket välkomna till mina utställningar! Min musik är mestadels hemlig än så länge.


Mo Wiklunds första dikt publiceras under morgondagen. Håll utkik!

Foto: Olle Gustafsson

Taggar: Poesi