Web
Analytics
Skip to main content

Lättare sagt än gjort - Det skrivna ordets kväll

  • Fotograf: Emil Lantz
  • Fotograf: Emil Lantz
  • Fotograf: Emil Lantz
  • Fotograf: Emil Lantz
  • Fotograf: Emil Lantz
  • Fotograf: Emil Lantz

  • Fotograf: Emil Lantz

  • Fotograf: Emil Lantz

  • Fotograf: Emil Lantz

  • Fotograf: Emil Lantz


Lättare sagt än gjort ägde rum lördagen den 4 september på Kronhuset i Göteborg. Det var en kväll och en scen där det skrivna ordet stod i fokus. En plattform med syfte att inspirera och tillgängliggöra poesi, lyrik och text, men även uppmuntra annat skapande. 10 poeter intog scenen och bjöd på lika många olika historier. Kvällen arrangerades av Joel Rodriguez Bristulf, som sitter i styrelsen för KulturUngdom, tillsammans med kulturföreningen La Vaca Loca och oss i KulturUngdom. Nu när minnet, svetten och euforin fått landa i kroppen så har vi ställt ett par frågor till Joel om vad som egentligen hände.

Vi kör den klassiska sportfrågan, hur känns det?

Feels good! Känslan är en blandning av inspiration och beundran! Och tillfredsställelse.

Är det något speciellt ögonblick som glänser lite extra, när du tittar tillbaka på kvällen?
Oj, väldigt svårt att välja ett specifikt. Hela kvällen glänste i sin helhet! Alla talarna hade sin egenhet i texterna som de framförde, och tillsammans skapade de något väldigt fint. Men det finaste är nog ändå när man relaterar till någons text. När man känner igen sig i en känsla som man trodde man var ensam om. Just av den anledningen är det ovärderligt att dela med sig av sina texter på detta vis.

Var det något som överraskade?
Det är alltid överraskande att bli inbjuden i någons inre tankar på det sättet man blir med personlig konst. Jag tror alltid man blir lite överraskad av hur underbart vackert det är med sådana här öppna möten med andra människor. Vare sig det handlar om att någon läser en personlig text eller visar upp ett personligt verk så är det en ynnest att bli insläppt i någons tankevärld.

Är det någon/några som bör tackas lite extra? Någon du vill du ge en shout out till?
Sara Östebro som är textkonsulent hos er på KulturUngdom! Med hjälp av finansieringen från KulturUngdom så kunde gästerna få lite snacks, och vi tryckte även upp affischer och ett litet magasin som såldes under kvällen. Även en väldigt rolig person att ha att göra med! Many shout outs and recommendations! Maila henne ifall ni har en idé! Javier Umazabal och Kronhuset Kreativ Arena! Javier gav mig förtroendet att hålla kvällen i den fantastiska lokal som Kronhuset är, samt hjälpte till med allt från planering och uppsättning av ljud och ljus! Ett otroligt roligt samarbete, som även bevisade att en halv-argentinare och en Chilenare visst kan komma överens! Vamos. Och sedan såklart alla talare och alla som kom för att lyssna!

Vad skulle du säga till andra som är sugna på att arrangera ett textevent?
Gör det! Uppmärksamma kreativa och sugna människor runt omkring dig. Ofta finns kompetens och inspiration mycket närmare än vad man tror! Sedan tycker jag absolut att man ska använda sig av de kulturpengar som finns att söka, tex på KulturUngdom! Do it!

Vi tackar Joel för inspirationen och peppen! Är du intresserad av att arrangera något liknande? Sök K-pengar!

Taggar: Poesi, Text