Web
Analytics

Workshop: Från klimatångest till action - serieteckna om klimatet

Lär dig om havsmiljö och klimatet med Ocean Blues på Vetenskapsfestivalen och prova på att rita serier i en kreativ workshop med serietecknaren Yvette Gustavsson. 

Vad får klimatfrågor dig att tänka? Oavsett om du tänker på tiden som varit, den som är eller hur du tror att framtiden kan komma att se ut är det bra att berätta om det. I samband med Vetenskapsfestivalen ordnar vi en workshop i serieteckning fredag 6 maj i Nordstan, Göteborg, där Yvette Gustafsson guidar dig i hur du kan få ner dina tankar om klimat och miljö i serierutan. Innan workshopen håller dessutom Ocean Blues en föreläsning om havet och minskad biologisk mångfald (på engelska), som kan hjälpa som inspiration till dina serier. 

Om Yvette Gustafsson: Yvette tecknar äventyrsserier, humorserier och faktaserier. Hon tecknade utställningen "Hej Fisk!" för Sjöfartsmuséet Akvariet, var med i antologin ”Jag vill inte göra slut - serier för klimatet” och har jobbat med bland andra Universeum för att i serieform berätta om ämnen som kombinerar fakta och känslor.

Workshop: Från klimatångest till action - serieteckna om klimatet!
Var: Nordstan, Göteborg
När:  Fredag 6 maj
Föreläsning: 10-10.40
Workshop i serieteckning: 11.00-13.00
Kostnad: Gratis! 

Kom som du är, material finns på plats. Begränsat antal deltagare på workshopen så kom i tid. Ingen föranmälan behövs.

Vi ses i Nordstan på Vetenskapsfestivalen!


Länkar: 
Vetenskapsfestivalen, föreläsningen och workshopen
Ocean Blues
Yvette Gustafsson & Yvettes Youtube
 

 

 
Taggar: Vetenskapelser