Web
Analytics
Skip to main content

Här är vår nya verksamhetsledare - möt Astrid Ekermo!

I juni välkomnade KulturUngdom ett ny tillskott: vår verksamhetsledare Astrid Ekermo. Idag sitter vi ner med Astrid för en djupdykning i hennes passion för kultur och visioner för KulturUngdoms framtid.

Med en mångsidig bakgrund som spänner över allt från eget utövande, föreningar, kommun och region är Astrid ingen nykomling i kultursfären. 

Välkommen, Astrid! Du har en lång karriär inom kultursfären. Skulle du kunna berätta mer?
Jag har väl egentligen alltid sysslat med kultur. När jag var barn var det dans, teater, skrivande, slöjd och allmänt skapande men ganska tidigt gled jag in i musiken. Jag andades och levde musik och drömde länge om att starta jazzklubb eller leva som musiker.

Jag har drivit festivaler och kulturprojekt, varit producent, kommunikatör och arrangör inom olika kulturfält. Men bäst har jag trivts som samordnare och konsulent - där det har handlat om att skapa förutsättningar för andra.

Vad gör en verksamhetsledare i stort? Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
En verksamhetsledare har ansvar för att leda och utveckla verksamheten framåt. Jag planerar, prioriterar, stöttar personalen och ser till att vi når våra mål. En vanlig dag kan innehålla möten, administrativt arbete, planering och kontakt med samarbetspartners. Det är väldigt varierande!

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att det känns så meningsfullt varje dag, Tänk att få lägga all sin arbetstid på att göra skillnad för unga kulturaktiva i regionen! Jag får också jobba med den fantastiska personalen på KulturUngdom - vilket gäng!

Vad önskar du i framtiden för KulturUngdom?
Att vi ska nå och engagera ännu fler unga i hela regionen och stärka dem när de utvecklas och utvecklar samhället genom kultur! Jag önskar också att de som arbetar på KulturUngdom ska må bra. För jag vet att när de mår bra så skapar de grymt bra verksamhet.

Du har ju sedan innan haft ett intresse för dokumentärfilm, vilken är den mest minnesvärda dokumentären du har sett?
Åh, det finns så mycket bra! En som fastnat i mig genom åren är “Into Eternity”. En film om något så torrt som slutförvaring av kärnavfall. Den är både oerhört vacker, filosofisk och bildande. Men som sagt - det finns så mycket bra!

Vad ville du bli när du var liten?
Musikterapeut eller jazzsångerska. Men under livet har jag insett att jag är bättre på att organisera och skapa möjlighet för andras kreativitet än att själv stå på scenen.

Varför tycker du att KulturUngdoms verksamhet är viktig?
För att kulturen är viktig - i alla delar av livet. Om ett samhälle ska vara värt att leva i och bidra till så behöver vi inte bara ägna oss åt sjukvård, skola, försvar och ekonomi - vi behöver också fylla på våra inre liv. Kulturen hjälper oss att närma oss både oss själva och varandra och glänta på dörren till det som betyder mest men som inte alltid går att formulera i ord. Flummigt kanske - men jag är övertygad om att det är både sant och viktigt!

Tack för att du tog dig tid att lära känna vår nya verksamhetsledare! Vi är glada över att ha Astrid ombord och ser med spänning på vad som kommer härnäst för KulturUngdom. Hoppas ni också ser fram emot resan!

Foto: Amanda Arnborg

Taggar: övrigt