Web
Analytics
Skip to main content

19-25 juli: Konstnärsresidens i Tanum

Nu finns möjligheten för dig som verksam konstnär att söka till Vrångsholmen Skola - ett kollektivt konstresidens i Tanums Kommun.

I samarbete med oss på KulturUngdom så bjuder konstnärsföreningen Vrångsholmen in till residens den 19-25 juli 2021. Residenset bygger på kunskapsdelning och innefattar att alla deltagande konstnärer håller var sin workshop för de resterande deltagarna. Allt sker på Vrångsholmen Skola som ligger vackert ca 15 minuter utanför Tanumshede ute i skogen, nära till havet.

Visionen med Vrångsholmen Skola är att lyssna till varandras kunskap och erfarenhet genom att turas om att leda och följa med fokus på ett konstnärligt görande tillsammans. Du förväntas att delta i samtliga övriga deltagares workshops då residenset bygger på gemensamt utforskande, samtal och reflektioner. Vi söker dig som är intresserad av att pröva ditt arbete i en interdisciplinär kontext.

Länk till Facebook-event.

Vad innebär ett interdisciplinärt residens?
Ett residens erbjuder fördjupat arbete på en plats en den deltagarna vanligtvis befinner sig på. Det ger tid för reflektion, undersökande och utvecklande av det egna konstnärliga uttrycket, i dialog med andra deltagare och föreningen Vrångsholmen. Att det är interdisciplinärt innebär att alla konstformer, t ex bildkonst, text, ljudkonst, scenkonst, musik m.m, är välkomna att söka.

Ansök senast 25 april
- Skicka en kort beskrivning av den workshop du vill hålla, specificera längd (max 4 timmar), vad du behöver i form av material, plats (ca 1500 tecken).
OBS Bifoga workshop-beskrivningen som en PDF till mailet och utelämna ditt namn i den, för att vi ska kunna vara så opartiska som möjligt vid urvalet.
- Skriv en kort beskrivning av din konstnärliga
praktik (max 1000 tecken)
- Bifoga CV
- Ange eventuell specialkost
- Din ålder och var du bor

Skicka din ansökan till
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vem blir antagen?
Max 10 deltagare antas till Vrångsholmen Skola. I urvalet ligger fokus på att skapa en dynamisk sammansättning av workshops men också utifrån ålder.

Platsen för residenset, föreningen Vrångsholmen har mycket enkla faciliteter såsom utedass och enklare duschmöjligheter. Under residenset erbjuder Residens Vrångsholmen Skola boende, kost, enklare workshop-material, arbetslokaler och resebidrag. Blir du antagen, kommer du att få betala en symbolisk summa för att bekräfta din plats.

Föreningen Vrångsholmen har sedan 1981 drivits av ett litet kollektiv med målsättningen att vara en plats för konstnärlig verksamhet, ett tvärkulturellt projekt där konstnärer, konsthantverkare, musiker, författare, dansare och pedagoger har kunnat arbeta och verka, tillsammans och enskilt.

Taggar: Konst