Web
Analytics
Skip to main content

16-18 juli: Scenkonstresidens under festivalen Nordiskt Ljus

I samband med konst- och kulturfestivalen Nordiskt Ljus den 16-18 juli bjuder KulturUngdom och Nordiska Folkhögskolan in till ett scenkonstresidens under en helg för två grupper/duos. Residenset är till för er som under en helg vill arbeta och/eller utforska en konstnärlig idé. Ni kanske vill repetera en föreställning, researcha en konstnärlig frågeställning eller arbeta med något helt nytt? Residenset tar plats på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv och de två grupperna som antas ges tillgång till arbetslokaler, boende och mat.

TILL ANMÄLAN

Vem kan söka?
Du som är mellan 18-30, är bosatt i Västra Götalandsregionen och är utövare av någon form av scenkonst kan söka. Ni kan vara en duo, eller en mindre grupp. Två olika konstellationer antas till residenset. Totalt finns det 7 platser.

Datum?
16-18 juli. Residenset inleds fredag eftermiddag och avslutas söndag eftermiddag.

Vad ingår?
De två grupperna ges fri tillgång till blackbox/studio under helgen samt gratis boende och måltider på Nordiska Folkhögskolan.

Hur söker jag?
Du ansöker genom att fylla i ett formulär där du berättar om vilka ni är som söker och vad ni önskar göra under helgen. Ansökningen för helgresidenset öppnar den 1 april och stänger den 1 maj. Besked ges i mitten på maj. 

Kan jag kombinera residenset med kurser från programmet?
Självklart, du anmäler dig då som vanligt till de andra kurserna. Mer information om datum & kostnader finns under varje kurs.  

Om Nordiskt ljus
Nordiskt ljus är en mötesplats och kulturexplosion för konst- och kulturutövare i Norden.
Nordiskt ljus är en kreativ motkraft till de högerextrema rörelser som gör anspråk på det nordiska begreppet och arrangeras på och av Nordiska Folkhögskolan sommaren 2021 med ett program bestående av kurser, residens och festival. Läs mer.

Taggar: Scenkonst