Web
Analytics
Skip to main content

14-15 augusti: Täljkurs för ungdomar

Är du mellan 13 och 18 år och vill lära dig mer om trä och täljning och samtidigt träffa likasinnade? Då är det här kursen för dig!

Täljning gör det möjligt att med ett fåtal enkla verktyg forma ett brett utbud av föremål som kan komma till hjälp i vardagen, i slöjden eller på festen. Under kursen går vi igenom grundläggande tekniker för att tälja i färskt trä. Du får lära dig knivgrepp, yxhantering och hur du använder träets egenskaper för att göra hållbara och användbara föremål. Vi provar på både klassiska täljprojekt som smörknivar och skedar och mindre traditionella saker som ringar och stämplar. Det finns också möjlighet att komma på helt egna projekt utifrån de tekniker vi går igenom. Utöver att använda verktygen går vi igenom vad som gör verktyg bra för täljning och hur du slipar och tar hand om dem.

Efter kursen har du de kunskaper som behövs för att på egen hand fortsätta tälja. Du får även veta hur du kan få tag i färskt trä och bra verktyg. Du får självklart också med dig allt du hunnit tälja under kursens gång.

Kursledare
Kursen leds av täljaren Viggo Stahle som utöver att vara en stor täljentusiast hållit täljkurser på festivaler, i slottsmiljö och hållit regelbundna täljkaféer. Han har stor erfarenhet av att lära ut täljning och brinner särskilt för nybörjare. Viggos egna alster går att se på instagramkontot Slöjdviggo.

Fika och lunch
Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursen. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med
Ta med kläder efter väder. Verktyg och material finns på plats.

Att tänka på innan kursen
Kursledaren har mycket att lära ut så var noggrann med att vara på plats i god tid innan kursstart.

Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.

Från och med augusti 2021 betalas eventuell parkering av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

NÄR, VAR, HUR
Datum: 14-15 augusti
Tid: lör & sön 10-17
Kursledare: Viggo Stahle
Avgift: Kursen är kostnadsfri men anmälan är bindande.
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Kursen genomförs som ett samarbete mellan Slöjd & byggnadsvård och KulturUngdom.

ANMÄL DIG TILL KURSEN

Relaterade artiklar

Hittar inga matchande taggar