Web
Analytics
Skip to main content

UKM Västra Götaland på besök i Norge

Klockan har precis slagit 13:29 måndag eftermiddag. Jag är trött och sliten, det är dagen efter en av de mest fantastiska helger jag varit med om. Jag Johanna Haugeneset var lyckligtvis en av de svenskar som blev inbjudna till UKM Hedemark i Kongsvinger som är utlagt i vårt kära grannland Norge. 

För mig tog denna helgen sin start runt lunchtid i fredags. Två minibussar rullade in på parkeringen mittemot min lokala matbutik. Jag var så otroligt nervös för jag åkte ensam och de flesta kände redan varandra eller hade åtminstone en person med sig. Men jag gick över vägen mot minibussarna med min packning, hälsade på några personer och packade in mina saker. Sedan rullade vi mot slutdestinationen. Jag hade knappt vågat prata med någon än så länge men efter ett tag släppte spänningen och jag vågade prata lite. Sedan gick det jättebra, folk presenterade sig och på lördagen var all spänning borta. Helt otroligt att en grupp människor kan ha sådana otroliga hjärtan och släppa in en ny människa så enkelt.

DAG 1: När vi väl kom fram till Kongsvinger gjorde vi oss lite hemma i salen där vi skulle sova de nätterna vi befann oss i Norge. Det var något struligt i början för de som hade hand om incheckningen var inte riktigt beredda på att vi var så många svenska gäster. Men allt löste sig på den fronten, dock blev det lite strul igen då vi skulle ha en startträff men vissa hade gått iväg och alla fick inte sina UKM armband. Men UKM arrangörerna var helt fantastiska och löste detta, bra jobbat!

På kvällen erbjuds en uppstartshow och det var verkligen helt otroligt att se hur stort UKM är i Norge. De hade en stor scen, massa kameror, två sidoskärmar OCH de streamade alla shower! Imponerande måste jag säga. Efter en otrolig show så gick vi tillbaka till sovsalarna och gjorde oss iordning för att sova. Majoriteten satt antagligen utanför men några få av oss var duktiga och la sig. Dag 1 slut.

DAG 2: Frukost serveras och människorna vaknade tidigare än tuppen. Jag själv var otroligt trött och inte hungrig alls så jag hoppade faktiskt över frukost men är inget jag rekommenderar för jag var verkligen hungrig senare innan lunchen skulle serveras. Efter frukost så begav vi oss mot teaterscenen där alla shower skulle hållas. Väl där inne blev vi välkomnade och utdelade till olika workshops. Jag fick Drag smink som workshop. Det var en bra erfarenhet att se på när de sminkade men om jag ska vara helt ärligt så var just min workshop lite seg då vi inte fick göra något praktiskt utan satt i över 2 timmar och kollade på när en kvinna sminkade. Kunde varit lite mer praktiskt men vad ska man göra liksom, var ändå trevligt.

Efter workshopen så fick vi lunch ÄNTLIGEN, jag var så otroligt hungrig helt sjukt! Och snabba ryck efter det så drog vi till simhallen som låg ca 100 meter från byggnaden där vi sov. Och lyxen fanns ju att UKM armbanden gav oss gratis inträde *host*. Vattnet var inte jättevarmt men vi hittade till bubbelpoolen och det blev bra ändå. Kan ni gissa vad som hände sen? SHOW! Första showen för dagen faktiskt. Resten av kvällen var som vanligt mat och gött häng tills ännu en show ägde rum. På kvällen däremot så befann sig alla vid utescenen och det var så mysigt för det fanns en brasa, det var musik och alla bara umgicks! (Fick även norska kompisar den kvällen).

Dag 3: Jag tror att jag talar för alla när jag säger att tröttheten har slagit till. Det var en trevlig kväll innan men den satte sina spår, ett väldigt bra exempel är att Mahan fortfarande befinner sig i sin norska fas.

Detta var dagen vi skulle bege oss hemåt så det blev inte jättemycket händelser för oss. Vi såg den första showen men sedan så packade vi och gick till närmaste pizzeria och käkade. Sedan begav vi oss faktiskt hemåt, och japp jag sov 99% av resan.

Sammanfattning: Jag skulle sammanfatta denna helgen som en lagom helg. Det var inte för mycket och det var inte för lite, vi hade saker att göra men hade även tid för vila vilket var skönt. Jag hade aldrig träffat dessa människorna innan som sagt var men dem är verkligen så fantastiska! Alla olika profiler var så unika och jag blev så fascinerad för alla hade något speciellt som gjorde så att just dem stack ut från mängden. Det var en bra helg med andra ord och jag är 100% ärlig när jag säger att jag verkligen är glad för att jag inte fegade ur och stannade hemma.

/Johanna Haugeneseet


Mer om UKM Hedmark.

Taggar: UKM