Web
Analytics
Skip to main content

Imagine presenterar: Årets artistprogram

Årets artistprogram för Imagine Västra Götaland är nu ute och vi är stolta att presentera inte mindre än 6 workshops detta år, och utöver det, roliga saker som händer både på hemmaplan och i regionen. Workshopsen är utformade så att deltagarna ska känna sig redo inför regionsfinalen som sker under våren, men också få kunskap som kan användas i resten av musikkarriären.
Följ Imagine på sociala medier för att hänga med under året!


Workshop #1

Introduktion & Inspiration
den 14 oktober 2023, N3 i Trollhättan

Första tillfället kommer bjuda på en introduktion till vad Imagine är, information kring årets upplägg såväl som en inspirerande föreläsning av och med artisten Annelie Johansson. Annelie kommer att delge sina bästa tips och stories från sin resa som artist.

Förbered dig på att det blir en inspirerande stund! Annelie Johansson är förutom artist både frilans och i sitt band Johnny Johnny, föreläsare inom en rad ämnen i musikindustrin och musikproducent. En person med många strängar på sin lyra!

Workshop #2 och #3
PR & Marketing och Musiklansering
11 november & 16 december

#2 Musikbranschen - förbered dig för att släppa musik
Cirka 2,5 h inkl paus.
I den här workshopen tittar vi på det vi behöver för att kunna lansera en låt: text, bild, rörligt material och planering av ett projekt. Vi övar på att beskriva våra egna projekt och vi tittar på exempel från projekt som beskriver sig själva på ett bra sätt. I slutet av workshopen har vi en skiss på och en idé kring ert eget projekt - en planering framåt.

#3 Lansering av musik - så kan du göra
Cirka 2,5 h inkl paus.
I den här workshopen tar vi vid där vi slutade senast och genomför en fiktiv lansering av vårt projekt. Hur kommunicerar vi och i vilka kanaler. Vad gör vi för aktivitet kring ett släpp. Hur använder vi streamingtjänsterna til vår egen fördel. Vi gör en plan för hur vi ska få ut vår musik på bästa sätt. 
Båda dessa workshops utgår från deltagarnas egna behov och vart dom är just nu. Vi inleder sålunda med att ta reda på vart var och är i sitt eget projekt och lägger nivån därefter! Tanken är att man ska lära sig att göra mycket själv, för att samla på sig kunskap kring vad man eventuellt behöver hjälp med längre fram!

Kort om Petter:

Petter Seander har drivit musikbolaget Birds Will Sing For You sedan 2011 och jobbar idag med en rad framgångsrika artister på den svenska scenen: Sarah Klang, Mando Diao, Moonica Mac, Sara Parkman, waterbaby, Terra och många fler. Han ger även regelbundet workshops och föreläsningar för att vidareutbilda nästa generations musiker kring musikbranschen och vägen fram till en lång hållbar karriär. www.birdswillsingforyou.com / www.instagram.com/birdswillsingforyou_hq

 


Artistprogrammet under våren 2024 >>


Workshop #4
Låtskriveri
Januari 2024 (Datum och plats TBA)

Vi startar det nya året med att bjuda in ingen mindre än Simon Ljungman, känd som gitarrist och bandkollega till Håkan Hellström samt grundare av bandet Augustifamiljen. Han kommer tills oss för att föreläsa om hur en faktiskt ska tänka när en skriver sin musik. Allt från den musikaliska biten till själva texterna och hur en på bäst sätt bygger ihop detta till en framtida hit. 

Workshop #5
Studioinspelning
Februari 2024 (Datum TBA), Studio Nackswing

I februari kommer vi att besöka en av Göteborgs (samt Sveriges) mest legendariska studios, Studio Nacksving. Tillsammans med producenten Kim Ruiz kommer vi bli lotsade runt i studion för att få lära oss mer om hur en studioinspelning kan gå till, vad en ska tänka på och vi kommer även få möjlighet att testa på att spela in tillsammans.

 

Workshop #6
Scennärvaro
Mars 2024 (Datum och plats TBA)

I mars börjar det närma sig final och därför bjuder vi in artisten och föreläsaren Sophia Tako. Sophia har jobbat många år i branschen som både föreläsare och artist och delar med sig av detta med en workshop i scennärvaro. Hur tar man kontakt på en scen på bästa sätt, och hur kan man få ett framträdande att gunga?

 

IMAGINE Västra Götalands Regionfinal 2024
April 2024, N3 Trollhättan

I april 2024 är det dags för den stora regionsfinalen. Vi sluter cirkeln och återvänder till N3 i Trollhättan tillsammans med alla våra akter för att se vem som går segrande ur finalen och får representera Västra Götaland i Riksfinalen i maj 2024. Vem tror du det blir? Can you imagine, om det var du?

 

Taggar: Imagine