Web
Analytics
Skip to main content

"Utanför ramarna, inuti hjärtat" – rapport från Avtryck residens #3

Projektet Avtryck ordnade konstresidens i Uddebo helgen 6-7 april 2019. Konstkonsulenten Elin Åström delar med sig av en sammanfattning från residenset.

Solig lördag med kaffe i hand styrdes fullsatt minibuss mot helgens konstresidens. Med sikte på Uddebo gamla möbeltygsväveri hann vi på vägen både äta pizza och dela förväntningar, besöka en konstutställning i Tranemo och notera hyrbilens röda skiftnyckelsymbol som lyste lite sådär… rött. Men ändå: på plats i väveriet gavs tid att leta upp en arbetshörna, packa upp grejer, sätta pensel mot papper eller ge sig ut i solen på materialjakt. På eftermiddagen besökte vi Gula Dagen där både fika, fynd och performance stod på agendan medan färgkoordinerad tvätt vajade i vinden.

avtryckresidens tvatt

Kvällen bestod sedan av fortsatt eget skapande som mynnade ut i gemensamma diskussioner om konsten, livet och K-pengarna. Solen gick ned och vi satt sådär på väveritaket med en bunke chips och allt var så himla gemytligt tills vi insåg att vi satt på takpapp och det där mjuka, fluffiga var öppen isolering. Därefter i gemensam trupp till helgens boende, där den som ville lyxa med mobiltäckning fick stå på en grushög och famla bland potentiella podcasts och godnattsamtal.

Söndagen bjöd visit på kulturhistoriska Strömfors bruk, ett hej hemma hos KulturUngdom-medlemmen Klara och besök på Glasets Hus i Limmared. Och så det där som kanske är allra mest värdefullt med ett residens: utrymme för nya influenser, utforskande av eget skapande i ny kontext, plats för individuella och kollektiva processer, inspiration och allmänt framtidsspan.

Jag frågar Liv Hansen som var med på residenset för första gången om hon vill beskriva det med några ord:

- Rofyllt, inspirerande, utanför ramarna, inuti hjärtat.

/ Vid penna och kamera, 
konstkonsulent Elin Åström

AIMG 4312
IMG 4180
AIMG 4277
AIMG 4252
IMG 4178
IMG 4184
IMG 4174
IMG 4185
IMG 4182
IMG 4172
IMG 4175

Taggar: Avtryck