Web
Analytics
Skip to main content

Skapa dokumentär minutfilm med Filmplats i vår

Skapa dokumentär minutfilm med Filmplats i vår och få chans till filmvisning på festivaler. Nu har anmälan till Filmplats 2020 öppnat. 

Under våren 2020 fokuserar Filmplats på dokumentärfilm och temat Rättvisa och lika villkor. Deltagarna skapar sin egen dokumentära minutfilm (en kortfilm på 1 minut) som sedan ingår i Filmplats gemensamma filmverk som sedan har chans att få sin film visad på filmfestival i Sverige och bli uttagen till festivalvisning utomlands!

Varmt välkommen med din anmälan för Filmplats 2020.

Filmplats riktar sig till alla mellan 13-25 år som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare via praktiska workshops, personlig handledning och filmproduktion. Filmplats erbjuder gratis workshops och deltagarna får möjlighet att resa till film-events, nätverka och få inspiration.Filmplats finns på 7 olika orter i Västra Götaland; i Alingsås, Borås, Göteborg Angered, Lidköping, Skara, Stenungsund och Åmål. Projektet har idag över 100 aktiva deltagare. Filmplats är ett 3-årigt Arvsfondenprojekt som drivs av KulturUngdom. Filmplats samarbetar med lokala aktörer kopplade till varje plattform. I Skara och Lidköping samarbetar vi även med Studiefrämjandet.

 

Taggar: Filmplats, Film