Web
Analytics
Skip to main content

Årets första UKM till helgen!

Till alla er kreativa ungdomar 13 till 25 år! I helgen startar årets första UKM Festival i Västra Götaland, närmare bestämt på Mimers Kulturhus i Kungälv då Kungälv, Ale och Lilla Edet arrangerar festival den 7 mars. 

Kom och titta nu på lördag den 7 mars med start kl. 17.00 på Mimers Kulturhus. Fri entré! 

UKM är en kulturfestival där all konst är lika välkommen. Ställ ut foton, göra konster med jojo eller dansa K-pop. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen. Ung Kultur Möts 2020 (UKM) är en mötesplats och en festival för kreatörer och arrangörer mellan 13-25 år. Konceptet erbjuder en scen, ett galleri, en filmduk och en stor yta för all typ av ung konst och scenkonst. Årets omgång i Västra Götaland inleds av 10 lokala festivaler med framträdanden, workshops och utställningar.

Till Facebook-eventet.

Från de lokala festivalerna fortsätter ca 150 deltagare vidare till UKM Regionfestival i Åmål, 16-17 maj. UKM Riksfestival 2020 arrangeras av UKM Halland i Varberg 25-28 juni. 
Sedan 1997 har tusentals UKM-festivaler arrangerats runt om i Västra Götaland och övriga landet. Ung Kultur Möts är ett nationellt koncept som drivs av föreningen UKM Sverige och i Västra Götaland är det KulturUngdom som har det regionala samordningsansvaret.

Datum lokala UKM-festivaler i Västra Götaland 2020.
Kontaktuppgifter till festivalansvariga finns på festivalernas respektive festivalhemsida.

Taggar: UKM