Web
Analytics
Skip to main content

Ta del av Residens: hemma

Ett residens om konst och påverkan utifrån platsen hemma/hemmavid - det var utmaningen för deltagande konstnärer under Avtrycks residens som har pågått under tre veckor med start i slutet av april. 

Nu är det dags för deltagarna att presentera sina processer och/eller verk. Ta del av åtta spännande publikationer som kommer publiceras fram tills midsommar med start imorgon tisdag den 19 maj. 

Avtrycks ständiga tema påverkan/aktivism i relation till plats fick i och med covid-19 nya förutsättningar och förlades på hemmaplan, med digitala träffar. Hur är det att skapa hemma? Hur tänker jag kring påverkan/aktivism utifrån hemmet som arena? Hur kan jag påverka min hemmiljö? Vad ser jag från mitt fönster, hur faller ljuset i köket? Vilken plats längtar jag till? I detta fall begränsades inte ytan av en bostads väggar utan konstnärerna fick också välja områden i sin närmiljö. Det blev en del ommöbleringar, funderingar kring att kombinera ett intensivt skapande med familjeliv på en begränsad yta och grönska började växa på vissas element när naturen fick komma in.

Undersökandet har tagit oss från en digital workshop, där Skövdebaserade konstnären Sigrid Wallskog delade med sig av sina tankar kring att arbeta med mandala, material och förgänglighet som nu omvandlats till material som tyg, lego, växter, lera, sten, glas, träd och färg. Miljöer som en trappa mellan bostadshus, Safjället, en skogsdunge, en nedsmutsad grillplats i Gamlestan och Guldhedens vattentorn står inför perspektivskifte genom konstnärernas ögon.

Publiceringsschema:
Tis 19/5 - Oktawian Bohdziewicz

Tis 26/5 - Johanna Bussqvist
Fre 29/5 - Mika Lövsén
Tis 2/6 - Sara 
Nygård
Tor 3/6 - Elisabeth
 Ek
Tis 9/6 - Johanna Ljungberg 

Tor 11/6 - Ellinor Kärnestam
Tis 16/6 - Sofia Hult

Taggar: Avtryck