Web
Analytics
Skip to main content

UKM Regionfestival goes "semi-digital" 10 oktober

UKM Västra Götaland testar något nytt i och med coronapandemin. Årets regionfestival blir semi-digital och kombineras både med det digitala och av lokala festivalplatser runt om i regionen. Festivalen sänds och livestreamas från Åmål den 10 oktober.

På lördag klockan 18:00 öppnas dörrarna online till UKM:s första semi-digitala regionfestival.
- Detta kommer att bli något nytt, men med samma vänskapliga UKM-anda som vanligt, berättar Malin Hadarsson Bodin, Regional samordnare för UKM i Västra Götaland.

Festivalen kommer att livestreamas från Åmål, och under kvällen leds tittarna av två unga konferencierer genom en mängd olika scenframträdanden och konstbidrag som spelats in av festivaldeltagarna i förväg.

- Vi är glada att det blir en regional UKM-festival med Åmåls kommun som värdar, trots att det inte riktigt blev som det var tänkt från början” säger Charlin Svanér dela Cruz, processledare inom kulturutveckling på Åmåls kommun.

En semi-digital festival.

- Vi ville inte bara mötas digitalt, utan vi hittade på ett upplägg där de unga kan mötas både irl lokalt men också regionalt digitalt, säger Alva Pettersson, kommunikationsansvarig och en av de unga i ledningsgruppen som arrangerar den numera semi-digitala UKM Regionfestival i Västra Götaland.

- Vi började att planera festivalen förra hösten, och den skulle ägt rum i maj. Men sedan var vi tvungna att flytta fram den och tänka om helt på grund av pandemin.” fortsätter Alva.

En semi-digital festival är helt enkelt en festival där unga möts lokalt via lokala festivalplatser som arrangeras i Mellerud, Munkedal och Tanum, och som i sin tur möter varandra digitalt i en interaktiv digital stream där de deltar i samma festivalprogram under dagen. Den interaktiva delen sker tidigare under dagen och är internt för deltagarna på festivalplatserna. Festivalen avslutas med den digitala livestreamen som såklart är öppen för alla med uppkoppling att ta del av gratis via internet.

Hela listan över livestream-konstnärer + mer info om festivalen via festivalhemsidan
Direktlänk till livestreamen


Om UKM.

Ung Kultur Möts 2020 är en mötesplats och en festival för kreatörer och arrangörer mellan 13-25 år (vanligtvis 13-20 år). Konceptet erbjuder en scen, ett galleri, en filmduk och en stor yta för all typ av ung konst och scenkonst. Sedan 1997 har tusentals UKM-festivaler arrangerats runt om i Västra Götaland och övriga landet. Ung Kultur Möts är ett nationellt koncept som drivs av föreningen UKM Sverige och i Västra Götaland är det KulturUngdom som har det regionala samordningsansvaret. Mer info: www.kulturungdom.se/ukm

Taggar: UKM