Web
Analytics
Skip to main content

Filmplats spelar in webbserie

Under oktober spelar Filmplats in en webbserie som har arbetsnamnet "Co:Laborate". Det ska bli 7 avsnitt, där varje filmplats/ort producerar varsitt avsnitt.

Serien utspelar sig på en högstadieskola i en fiktiv stad, någonstans i Västra Götaland och handlar om två lärarvikarier och deras utmaningar under sin första vecka på skolan. Temat för hela serien är “Att samarbeta trots olikheter”. Dessutom har varje avsnitt ett unikt tema inspirerat av de mänskliga rättigheterna.

I juni hade Filmplats två manusdagar där 14 deltagare från olika filmplatser började skriva de sju manus som sedan med handledning var färdigställda till augusti.

Deltagarna jobbar med allt i från manus, inspelning till redigering. De två huvudrollerna, lärarvikarierna, spelas av skådespelarna Marcus Standoft och Sarah Victoria Engman, dessutom skådespelar deltagare i varje avsnitt på sin ort. I några avsnitt ser vi även skådespelaren Camilla Sahlén som spelar rektor och Fredrik Johansson som spelar läraren ”Johan”.

I början av december kommer alla Filmplatser att ha filmpremiär för webbserien på sin ort, tillsammans med ytterligare filmer som skapats, därefter planeras visningar på både festival och via webben.

INSPELNINGSDATUM
3/10 Stenungsund Avsnitt 2
4/10 Göteborg  Avsnitt 7
10/10 Lidköping Avsnitt 1
11/10 Skövde Avsnitt 5
17/10 Borås Avsnitt 4
18/10 Åmål  Avsnitt 3
24/10 Alingsås Avsnitt 6
25/10 Extra dag


Filmplats riktar sig till alla mellan 13-25 år som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare via praktiska workshops, personlig handledning och filmproduktion. Filmplats erbjuder gratis workshops och deltagarna får möjlighet att resa till film-events, nätverka och få inspiration. Filmplats finns på 7 olika orter i Västra Götaland; i Alingsås, Borås, Göteborg Angered, Lidköping, Skövde, Stenungsund och Åmål. Projektet har idag över 100 aktiva deltagare. Filmplats är ett 3-årigt Arvsfondenprojekt som drivs av KulturUngdom. Filmplats samarbetar med lokala aktörer kopplade till varje plattform. I Skövde, Alingsås och Lidköping samarbetar vi även med Studiefrämjandet. www.filmplats.se

Taggar: Filmplats