Web
Analytics
Skip to main content

7 maj: Imagine regionfinal

Välkommen till Imagine, musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldern 13-21 år!

I år har pandemin ställt till det för oss precis som för alla andra, men vi har gjort vårt bästa för att hitta lösningar ändå. 15 akter anmälde sig och fick skicka bidrag till vår jury som sedan valde ut sex akter som nu har gått vidare till regionfinalen. Regionfinalen filmas i Uddevalla på Folkets Hus och streamas den 7 maj kl 19:00! Missa inte en kväll fylld med underbar musik från några av regionens mest lovande unga musiker!
 
Ni hittar streamen på denna länk:
https://youtu.be/Zp1GeK3OhMc
 

Medverkande akter:

Mariam Aziz
En 19 årig ung talang från Kungälv/Göteborg som redan som 6-åring hittade sin passion för musiken och började skriva sina egna låtar. Hennes musik har influenser från Hiphop, RnB, Afro beat, Dancehall och orientalisk vibe. Hon älskar att uppträda live och trivs som bäst i studion.

Parkdale
Är en rocktrio från Borås som har spelat tillsammans sedan tre år tillbaka. "Generellt sett spelar vi enbart egenskrivna låtar, men då och då kan en och annan cover dyka upp! Det vi spelar skulle vi beskriva som en modern popinfluerad rock som har gått hem med många lyssnare!" säger dom själva om sin musikstill.

Fyrton
Fyrton är en acapellagrupp som namnet till trots numera består av fem medlemmar, Noomi Elm, Linn Kinnerbäck Lake, Klara Wachtmeister, Ylva Elm och Petter Sjöqvist, och de beskriver sig själva så här: "Vi har sjungit tillsammans sen länge och bildade gruppen för snart fyra år sedan. Tillsammans tolkar och arrar vi låtar av olika genrer i versioner som de kanske inte alltid brukar låta."

Hanna Olofsson
Hanna skriver och framför sina egna låtar på gitarr och piano och beskriver sig själv så här:
"Jag är fjorton år gammal och bor i lilla Alingsås. Musik har jag tyckt om så länge jag kan minnas. Det finns filmbevis där jag som två-åring sitter och spelar piano och sjunger. Det lät förskräckligt! Men jag har utvecklats mycket sedan dess och ser mycket fram emot att få dela med mig av min musik framöver."

JERS
Hiphop-akten JERS består av John, Elias och René som är tre killar från Göteborg som förenats i kärleken för musiken. JERS startade 2019 med ett gemensamt mål att breda ut sin genre och lyfta fram det bästa hos varandra. "Våra låtar passar lika bra på klubben som på farmors 70-års kalas" hälsar JERS. 

Benjamin Pirmandi
Tjugoettåriga Benjamin Pirmandi Från Tidaholm beskriver sig själv:
"Jag har haft en stor passion för musik sedan jag var ung men på den tiden så dansade jag mest till musiken och var alltid rädd att sjunga inför andra. Nu när jag blivit äldre så har jag inte den rädslan längre och är supertaggad på att visa vem jag alltid varit inombords på en scen! Jag spelar gitarr och sjunger både covers och egna låtar och genren jag brukar hålla mig till är pop/rock då det passar min röst bäst men på min egen tid så gillar jag sjunga mycket musik från t.ex. musikaler eller romantiska ballader, Inför regionfinalen hoppas jag att bjuda på en riktig show!"
 
Konferencier: Sabina Renck
Samarbetspartners: QTECH, Uddevalla Kommun, Folkets Hus Uddevalla
 

Imagine Sweden syftar till att främja barn och ungas musikintresse och personliga utveckling. Att skapa plattformar och mötesplatser för unga musiker som motverkar rasism, sexism och fördomar. Vår vision ligger i att skapa en värld som arbetar med för att riva murar än för att bygga dem. Vi tror att musik är ett språk som alla förstår och kan genom att använda det verktyget få olika människor att mötas, samarbeta, bli vänner. Imagine Sweden drivs av Musik i Dalarna i samarbete med Regional Musik i Sverige (RMS), regionmusikorganisationer och föreningar runt om i Sverige. Riksfinalen 2021 arrangeras av Imagine Sweden i samarbete med Kulturplatån, Gislaveds Kommun i uppdrag från Smålands Musik & Teater, Region Jönköpings län och Jeunesses Musicales International (JMI).
Taggar: Imagine