Web
Analytics
Skip to main content

Filmplats digitala filmfestival & filmtävling

Filmplats digitala filmfestival & filmtävling är tillbaks under 2021 och alla som är deltagare i Filmplats och varit med minst 5 workshops under 2021 kan få sin film visad på festivalen och har chans att delta i Filmplats filmtävling.
 
Var är festivalen?
Den är digital och sänds på Filmplats hemsida & YouTube-kanal, samt marknadsförs av KulturUngdom.
 
Hur går det till?
Filmplats samordnare ansvarar för att samla in filmerna till festivalvisningen. Information om festivalen kommer att skickas ut till alla deltagare i god tid före visning & tävling. Om du har en film som du vill ska vara med så kontakta din handledare och/eller Filmplats samordnare. 
 
Vilken längd kan filmen ha?
Mellan 1 och 15 minuter är ett format att föredra, men om det finns enstaka filmer som är längre så är det ok. Ta kontakt med samordnare vid frågor.
 
Deadline? När måste filmen vara färdig?
Vi återkommer med datum för deadline, men troligtvis sker inlämning i juni, 2021. 

ANDRA FESTIVALER PÅ G

Sveriges kortfilmsfestival
Deadline i januari & mars
Filmer som är över en minut långa ska skickas in senast söndagen 31/1! Om din film är max 60 sek lång kan den anmälas fram till 1/3, 2021. Glöm inte att läsa reglerna för inlämning. 

Tips! Om du anger en särskild kod i anmälningsformuläret så kostar det inget att lämna in en film per person (men en liten summa per film om mer än en film lämnas in). Be Erik Lundin om koden eller leta upp den i våra mejlutskick till Filmplats-deltagare. www.sverigeskortfilmfestival.se

Tempo dokumentärfestival
När: 8-14 mars 2021
Anmälan 2021: TBA
https://tempofestival.se/

Filmfest Sundsvall
När: 17-21 mars 2021
Anmälan 2021: 18 november
http://filmfestsundsvall.se/

BUFF Film Festival
När: mars 2021 TBA
Anmälan 2021: TBA
http://buff.se/


Filmplats riktar sig till alla mellan 13-25 år som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare. Åldersgränsen varierar, vad som gäller på din ort finner du på sidan för din filmplats, där kan du även läsa om vårens program på de olika filmplatserna. Idag finns Filmplats på sex olika orter i Västra Götaland; i Alingsås, Borås, Göteborg Angered, Lidköping, Skövde och Stenungsund (tidigare även i Skara & Åmål). Under 2018-2020 har Arvsfonden finansierat Filmplats verksamheten men från och med år 2021 finansieras verksamheten av lokala aktörer och från regionalt håll.
Taggar: Filmplats