Web
Analytics
Skip to main content

UKM satsar på festival - trots pandemin!

Pandemin har påmint oss om hur viktigt det är att mötas, uppleva och inspireras tillsammans - det tycker arrangörerna för UKMs regionfestival i Västra Götaland. I 24 år har regionfestivalen förenat ungdomar från hela Västra Götaland, och att helt vika sig för viruset fanns inte på kartan. I år satsar de på en helt digital festival som kommer att livesändas från Åmål den 29 maj. 

Lördagen den 29 maj invigs UKMs första digitala festival! Via en livesändning och appen Discord kommer ungdomar att få mötas, inspireras och dela med sig av sina kreativa verk.

“Det som är positivt med en digital festival är att du kan delta oavsett vart du befinner dig i landet”, säger Joel Rodriguez Bristulf, en av arrangörerna för festivalen. 

Den ökade tillgängligheten går dessutom hand i hand med en av festivalens hjärtefrågor: inkludering.

“Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att uttrycka sig kreativt och vara en del av festivalen. Det känns extra viktigt just i år i och med pandemins olika begränsningar, och festivalen skapar ett perfekt tillfälle att träffa andra kreativa unga” berättar Malin Hadarsson Bodin, Regional samordnare för UKM i Västra Götaland. 

Festivalen kommer att livestreamas från Åmål, och under kvällen leds tittarna av två unga konferencierer genom en mängd olika scenframträdanden och konstbidrag som spelats in av festivaldeltagarna i förväg.

Ett fullspäckat festivalprogram
Som deltagare får du även tillgång till ett fullspäckat festivalprogram att inspireras av.

Dagen kommer att fyllas med roliga aktiviteter, föreställningar, interaktiva workshops, utställningar och en mötesplattform som kopplar ihop deltagarna med andra likasinnade. För att delta så skickar du enkelt in din konst, antingen till de lokala festivalerna som hålls i regionen, eller direkt till regionsfestivalen genom årets Open Call! Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en plats på festivalen. 

Du anmäler dig på: https://www.ukm.se/

Om UKM.
Ung Kultur Möts 2021 är en mötesplats och en festival för kreatörer och arrangörer mellan 13-25 år (vanligtvis 13-20 år). Konceptet erbjuder en scen, ett galleri, en filmduk och en stor yta för all typ av ung konst och scenkonst. Sedan 1997 har tusentals UKM-festivaler arrangerats runt om i Västra Götaland och övriga landet. Ung Kultur Möts är ett nationellt koncept som drivs av föreningen UKM Sverige och i Västra Götaland är det KulturUngdom som har det regionala samordningsansvaret. Ytterligare info: www.ukm.se

Taggar: UKM