Web
Analytics
Skip to main content

KulturUngdom har beviljats Filminstitutets Talent to Watch

Glada fredagsnyheter! KulturUngdom har beviljats Filminstitutets Talent to Watch vilket innebär att vi kommer dela ut stöd till flera produktioner under Filmplats tak 2021.

Talent to Watch är ett stöd till talangutveckling med anledning av covid-19. Syftet med krisstödet är att säkerställa att nya röster/talanger i hela landet får möjligheter att utvecklas och etablera sig i den svenska filmbranschen, trots utmanande tider på grund av Covid-19-pandemin. KulturUngdom blev beviljande 100.000 kronor vilket vi tillsammans med Filmplats är mycket tacksamma för.

FILMPLATS
Filmplats riktar sig till alla mellan 13-25 år som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare. Idag finns Filmplats på sex olika orter i Västra Götaland; i Alingsås, Borås, Göteborg Angered, Lidköping, Skövde och Stenungsund. Under 2018-2020 har Arvsfonden finansierat Filmplats verksamheten men från och med år 2021 finansieras verksamheten av lokala aktörer och från regionalt håll. Filmplats fortsätter som tidigare på plattformarna men nytt för i år är att varje filmplats utformar sitt egna program för workshops. Läs mer på www.filmplats.se.

 

Taggar: Filmplats