Web
Analytics
Skip to main content

Livesänd regionfestival för UKM på lördag!

Årets UKM Regionfestival i Västra Götaland blir helt digital och unga konstnärer från hela regionen deltar hemifrån. Festivalen sänds och livestreamas från Åmål den 29 maj. På lördag klockan 19:00 startar livestreamen för UKM:s första helt digitala regionfestival.

Det bli ett nytt upplägg för festivalen, men med samma vänskapliga UKM-anda som vanligt. I höstas gjordes en semi-digital festival där unga kunde mötas lokalt på festivalplatser och digitalt regionalt, men i år sker hela festivalen helt digitalt via Discord, Zoom och YouTube. 

Festivalen kommer att livestreamas från Åmål, som även är värdkommun för festivalen och under kvällen leds tittarna av två unga konferencierer genom de 34 olika scen- och konstbidragen som spelats in och fotats av festivaldeltagarna själva i förväg. På plats i Åmål är det en grupp unga som håller i trådarna.

Lokala festivaler och Open Call.
Regionfestivalen har som vanligt föregåtts av lokala UKM-festivaler i några av Västra Götalands kommuner, men i och med pandemin så har dessa också till stor del blivit digitala. Fem kommuner - Mellerud, Mölndal, Tanum, Stenungsund och Åmål - lyckades ändå göra smittsäkra arrangemang där unga fått möjlighet att filma/fota sina konstverk och mötas digitalt lokalt. De som inte haft turen att bo i dessa kommuner har också fått möjligheten att anmäla sig direkt till regionfestivalen. 

Från regionalt till nationellt.
Nästa steg, UKM Riksfestival, hålls 17-19 juni. I och med att riksfestivalen också blir digital så kommer alla unga som står bakom de 34 bidragen att få möjlighet att delta i riksfestivalprogrammet och träffa andra unga kreatörer digitalt från hela Sverige. Några av dem kommer också att väljas ut att representera sig själva och Västra Götaland i Riksfestivalens livestream. Vilka som får möjlighet att synas där presenteras på festivalhemsidan onsdag 2 juni kl 13:00.

Hela listan över livestream-konstnärer 
Direktlänk till livestreamen
Mer info om festivalen


Ung Kultur Möts (UKM) är en mötesplats och en festival för kreatörer och arrangörer mellan 13-25 år. Konceptet erbjuder en scen, ett galleri, en filmduk och en stor yta för all typ av ung konst och scenkonst. Sedan 1997 har tusentals UKM-festivaler arrangerats runt om i Västra Götaland och övriga landet. Ung Kultur Möts är ett nationellt koncept som drivs av föreningen UKM Sverige och i Västra Götaland är det KulturUngdom som har det regionala samordningsansvaret.

Taggar: UKM