Web
Analytics
Skip to main content

UKM tackar och peppar inför riksfestival

Årets digitala regionfestival för UKM i Västra Götaland är till ända. Stort tack till alla modiga och inspirerande deltagare som skickat in sina konstverk till livestreamen! Och tack till er som också deltog i festivalprogrammet med alla aktiviteter och workshops. Men, UKM är inte slut för säsongen ännu - nu vankas UKM Riksfestival 17-19 juni.

Ett extra stort TACK riktas även till ledningsgruppen - de unga arrangörer som planerat och genomfört hela festivalen. Vilket bra jobb ni gjort! Och tack till Åmåls kommun för ett strålande fint samarbete kring festivalen. Om någon vecka kommer en after movie med bilder från hela UKM-våren. Håll utkik efter den! 

UKM Riksfestival
Även riksfestivalen är i år digital och genom den får du möjlighet att träffa unga från hela Sverige och delta i de workshops och aktiviteter som hålls under festivalen. Alla som deltagit i UKM Regionfestival får vara med i riksfestivalens program.

Spana in programmet för UKM Riksfestival här.

 Västra Götalands representanter i livestreamen.
20 av de 34 bidrag som visades i livestreamen för UKM Regionfestival kommer också att att visas i livestreamen för UKM Riksfestival. Dessa är:

Alice Mörk, 14 år från Tanum - Sång
Artpalace, 24 år från Göteborg - Poesi
DJ Krickel, 23 år från Mellerud - DJ
Emil Brax, 17 år från Åmål - Graffiti
Evelina och Graziella, 25 år från Stenungsund - Sång
Felix Od’en, 20 år från Göteborg - Fotografi
Hanna Norrman, 15 år från Tanum - Sång
Hugo Ekedahl, 16 år från Mölndal - Teckning
Ian Johansson, 14 år från Mölndal - Måleri
Jason Askar, 22 år från Mölndal - Egenproducerad musik
Jennifer Körner, 20 år från Åmål - Måleri
Kilian Ericsson, 17 år från Mellerud - Rockkonst
Knattefrid, 22 år från Herrljunga - Illustration
Leo Gustavsson, 15 år från Åmål -  Måleri
Linus Richardsson, 21 år från Stenungsund - Opera
Matilda Andreasson, 14 år från Ale - Sång
Markus ”Ulla” Ulverås, 19 år från Uddevalla - Skulptur och oljemålning
Mathilda Eskilsson, 22 år från Göteborg - Måleri och skulptur
Norr läder, 17 år från Skövde - Slöjd och läderkonst
Tim Bohlin, 24 år från Göteborg - Konstfilm med skulpturer

Urval
Alla bidrag som var med i regionfestivalen ryms dessvärre inte i riksfestivalens livestream så vi har behövt att göra ett urval. Urvalet har gjorts utifrån UKM Riktlinjer för urval och baserats på den information vi haft kring deltagarna och deras bidrag. https://www.ukm.se/arrangor/urvalsgrupp/ 

Vill du vara med i ledningsgruppen 2022?
Vill du också lära dig mer om arrangörsskap? Skriv upp dig på intresselistan för att vara med i ledningsgruppen för UKM Regionfestival 2022. 

Även nästa års festival arrangeras tillsammans med Åmåls kommun, och vi hoppas och tror att den festivalen kommer att gå att ha i fysisk form på plats i Åmål i slutet av maj 2022. Ansökan till ledningsgruppen öppnar i oktober, och arbetet drar igång i november/december 2021.

Intresselista för ledningsgruppen 2022.

BorderArt by UKM
Är du nyfiken på arrangörskap och sugen på ännu mera UKM just nu? Konstcampet BorderArt som arrangeras tillsammans med Norge söker ledningsgrupp just. Ansök till ledningsgruppen idag eller senast 9 juni. Läs mer + ansökan här

KulturUngdom
Och just ja! Tips: Glöm inte att bli medlemmar i KulturUngdom, föreningen som samordnar UKM i Västra Götaland. Vårt uppdrag är att stötta unga kulturutövare och arrangörer 13-30 år i hela Västra Götaland. Det är helt gratis att bli medlem, och du kan tex söka pengar från oss för alla slags kulturprojekt.


UKM är möjligheternas festival. På riktigt. Allt är faktiskt möjligt. Scenen, galleriet och utrymmet är ditt, fyll det med vad du vill!
UKM står för Ung Kultur Möts och är en öppen scen och ett galleri för kreatörer och arrangörer mellan 13-25 år. Det är en plats att synas och att mötas.
Läs mer om UKM.

Taggar: UKM