Web
Analytics
Skip to main content

Äntligen möts vi på UKM igen!

Utställare, scenkonstnärer, funktionärer och unga arrangörer från hela Västra Götaland träffas i Åmål för UKM's regionfestival som går av stapeln 21-22 maj! 

UKM är festivalen där allt som kan visas på en scen eller i en utställning är välkommet. Var med när ung kultur krossar gränser! UKM Regionfestival Västra Götaland 2022. Under helgen samlas runt 100 unga konstnärer, scenkonstnärer och crew mellan 13-25 år på Karlbergsgymnasiet i Åmål och hänger, träffas, repar, står på scen, hänger konst och styr upp festivalprogram. Festivalen arrangeras av en ung regional ledningsgrupp, KulturUngdom och Åmåls kommun. I samverkan med studieförbundet ABF FyrBoDal och med stöd från Västra Götalandsregionen.

Publik och besökare är välkomna till Karlbergsgymnasiet på lördag 21 maj mellan kl 18.45-22.30. Då öppnar festivalen upp för publik som får ta del scenprogrammet och konstutställningen enligt tiderna nedan. Inträdet är gratis.

18.45 Dörrarna öppnar till scenföreställningen.
19.00-20.00 Vernissage, konstutställning
20.00-21.30 Scenföreställning

Vi gjorde en liten lägeskoll med Charlin Svanér dela Cruz, inför helgens festligheter. Charlin jobbar som processledare inom kulturutveckling inom Åmål Kommun och är taggad precis som vi är.  


Hur är det att jobba med kultur i Åmål?
Det är otroligt att jobba med kultur i Åmål! Kulturen har alltid varit högt värderad här så det är ett väldigt tacksamt och roligt område att jobba med. Speciellt när man får jobba med UKM!

Varför är det viktigt för Åmål att satsa på kultur?
Om man ser på kultur i ett större perspektiv och mer än att det väldigt trevligt, inspirerande och roligt med olika kulturupplevelser, så är kulturen en viktig byggsten när det kommer till att kunna växa som människa och välmående både för individen och för samhället. I alla fall enligt mig och många av oss som jobbar inom kultursektorn!

Den 21 maj är det dags för UKM, hur känns det?
Det känns superkul och pirrigt! Eftersom det är tredje året vi är värdkommun för Regionfestivalen men första gången vi har en fysisk festival så känns det som vi har väntat i evigheter på att få träffa deltagare och göra allt skoj tillsammans IRL!

Till ungdomar som funderar på att komma men tvekar lite, vad har du att säga dem?
KOM DET BLIR KUL! Hos oss på UKM finns det något för alla att göra och vi har många skojiga aktiviteter planerade, extra kul blir det ju att träffa nya kompisar från hela regionen!


UKM är möjligheternas festival. Scenen, galleriet och utrymmet är ditt - fyll det med vad du vill!
UKM skapar mötesplatser i form av festivaler där unga människor på olika sätt får mötas, utbyta erfarenheter och uttrycka sig kreativt och konstnärligt inför publik. Du kan delta med vilken konstform som helst som går att visa upp på en scen eller utställningsyta. Festivalerna är indelade i lokal-, region- och riksfestival och riktar sig till unga i åldern 13-25 år.  

FB-event: https://fb.me/e/2rSkdOe1k
Festivalhemsida: https://ukm.se/festivaler/regionfestival-vastra-gotaland-amal-2022/

 

Taggar: UKM