Web
Analytics
Skip to main content

Tävla om pengar till din film via Filmplats

Under Filmplats tak möts unga filmintresserade för att lära sig mer och hitta nya vägar framåt under en längre tid. Under våren har Filmplats haft en intensiv period med både kurser inom filmscenografi och workshop i ljussättning och filmfoto. Nu har filmplats precis öppnat upp för en ny omgång av "Pitch" där den som har deltagit i Filmplats under 2021 och/eller 2022 tävla om 8 000 kr till din nästa kortfilm.

Därefter tar Filmplats sommaruppehåll och startar upp igen i augusti/september i Borås, Alingsås, Stenungsund, Göteborg, Lidköping/Skövde och Mariestad.

TÄVLA OM PENGAR TILL FILM
Nu kan du som deltagit i Filmplats under 2021 och/eller 2022 tävla om 8 000 kr till din nästa kortfilm. Vi anordnar återigen “Filmplats Pitch” där du helt enkelt skriver ner din filmidé, skickar den till oss och sedan presenterar den muntligt för en jury. Förra året fick 10 projekt stöd, och vi räknar med att kunna stödja lika många i år.

DEADLINE: 10 juni

Vad behöver jag göra?
– Sammanfatta din idé och skriv varför och hur du vill genomföra den.
– Skriv ner hela historien som ett synopsis.
– Gör en moodboard med bilder som liknar den stil du tänkt att filmen ska ha.

Skicka ditt bidrag innan 10 juni. Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Stödet möjliggörs genom Filminstitutets Talent to Watch.


KulturUngdom erbjöd våren 2022 en exklusiv intensivkurs i filmscenografi för den som var mellan 16 – 30 år och bodde i Västra Götaland. Under en tre dagar lång workshop fick kursens deltagare lära sig grunderna i att bygga en fungerande och intressant filmmiljö. Syftet med kursen var att ge unga filmskapare och konstnärer en djupare förståelse för scenografiyrket. Kursen leddes av en erfaren konstnär & scenograf, och metoden var praktiskt arbete. En  ”hands on”-workshop helt enkelt.

Våren 2022 anordnade Filmplats en workshop i ljussättning och filmfoto. Tanken var att deltagarna skulle få ljussätta den miljö som tidigare byggts under scenografiworkshopen “The creepy corridor”. Deltagarna fick tycka till om vilken ljussättning som såg bäst ut och gav den rätta känslan. De fick även kusnkap om olika sorters utrustning som används vid en filminspelning.
Efter att miljön blivit ljussatt filmades även en scen i korridoren. Vi använde oss av två proffessionella skådespelare som spelade scenen och deltagarna fick möjlighet att prova på att dra skärpa, hantera en rökmaskin med mera.


Filmplats startade som ett treårigt Arvsfondenprojekt 2018-2020 och drivs även efter detta av KulturUngdom i Västra Götaland. Filmplats riktar sig till alla mellan 13-25 år som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare via praktiska workshops, personlig handledning och filmproduktion. Vi erbjuder gratis workshops och deltagarna får möjlighet att mötas, nätverka och få inspiration.

Taggar: Filmplats