Web
Analytics
Skip to main content

Gestaltad föreläsning drog fulla hus på Vetenskapsfestivalen

I ett samarbete mellan Vetenskapelser och Vetenskapsfestivalen i Göteborg anlitades tre  unga scenkonstnärer från Göteborg och Umeå för att utveckla ett performance lecture, alltså en sceniskt gestaltad föreläsning, tillsammans med neurologen och författaren Pontus Wasling.

I fem dagar möttes den nyskapade kvartetten i replokalen för att skapa sin performance utifrån ett koreografiskt score skapat av Unni Britta Kangas till musik av Felipe Botero och texter och musik av Orm Ruotimaa samt en föreläsning om det gåtfulla medvetandet som Pontus Wasling tagit fram. 

Tematiken på den gestaltade föreläsningen var “Det gåtfulla medvetenhet” och baserades på den populärvetenskapliga boken Knaster som Pontus Wasling skrivit. 

Föreställningen spelades för fullt hus på Humanisten i Göteborg som en del av Vetenskapsfestivalens publika program.

Läs tidigare intervjuer med deltagarna.


Fotograf: Amanda Andréas


Varje år sedan 1997 skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg mötesplatser för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Festivalen kommunicerar vetenskap på ett lättillgängligt och kreativt sätt och skapar mötesplatser för allmänhet, skola och forskarsamhället. I genomsnitt görs ca 70 000 besök på festivalen vilket gör det till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. 

Läs mer om festivalen här
Nyfiken på Pontus? Läs mer här

Taggar: Vetenskapelser