Web
Analytics
Skip to main content

Äntligen UKM Regionfestival

300 ungdomar, 60 meter konst och tre scenföreställningar. Äntligen är det dags UKM Regionfestival i helgen 17-19 maj! Nytt för i år är att festivalen samarrangeras av Region Värmland tillsammans med Västra Götaland, och kommer därför att hållas i Säffle.

När UKM slår upp dörrarna på Medborgarhuset i Säffle kommer det att bjudas på allt från blyertsteckningar och solosång till parkourshow med musikvideovibbar. Totalt deltar 300 ungdomar från 25 kommuner med sitt eget kulturuttryck eller som crew.

– UKM är en mötesplats för oss unga där vi träffar likasinnade och får göra det vi tycker om. Men det är också en fantastisk publikupplevelse. Vi ser fram mot att varje föreställning ska vara fullsatt, säger David Ragnarsson, marknadsföringschef på UKM Värmland.

Idén till att göra gemensam sak av festivalen mellan UKM Västra Götaland och UKM Värmland kom efter lägret Border Art by UKM i Norge förra året. Det blev ett lyckat samarbete, och genom att göra detta tillsammans igen skapas möjligheter att få mer deltagare och mer publik till festivalen. 

Regionfestivalen är helt gratis och öppen för alla åldrar!
All information hittar du här: https://www.ukm.se/festivaler/varmland---vastra-gotaland-2019/

190505 ukm regionfestival program

Taggar: UKM