Web
Analytics
Skip to main content

Rapport

Namn på projektet: Textilfabriken
Kontaktperson: Hedvig Hanson Johannesson
Kommun: Göteborg
Projekt ID: 753
Startdatum: 2022-05-24
Plats: Kajskjul 46, Göteborg. Kulturladen Ärö. Anemonen, Köpenhamn. Det Hemlige Teater, Aalborg. Teater Momentum, Odense. Jenny Nyströmskolans Blackbox, Kalmar. Ö2, Stockholm.
Länka till ditt projekt.:


Bilder


Projektbeskrivning

En textilfabrik någonstans i Norden. I den stora blå bassängen doppas tyger för att färgas, dygnet runt, år efter år. När de anställda stämplar ut är deras händer ännu blå. Den uniformen kan de aldrig ta av.
En dag kommer chefen inte till jobbet och inte heller dagen därpå. När det visar sig att någon bestämt att fabriken ska läggas ner, då få de nog. Ni får vandra över lik för att stänga vår fabrik! Tillsammans flyttar textilarbetarna in i den stora, ekande fabriksbyggnaden. Nu ska de skapa något nytt.
Textilfabriken är en berättelse om människors längtan efter ett alternativ till det befintliga, ett liv utan chefer och översittare. Många har försökt. Ska textilfabrikens nya invånare lyckas? Skapad av den nybildade, skandinaviska teatergruppen Body Banquet i Regi av Anastasia Nørlund. Textilfabriken spelades i Sverige, Norge och Danmark i maj och juni 2022.