Web
Analytics
Skip to main content

Rapport

Namn på projektet: Musik ger gemenskap 2022
Kontaktperson: Rahill Fadakar
Kommun: Uddevalla
Projekt ID: 825
Startdatum: 2022-10-28
Plats: Östraboteatern Uddevalla
Länka till ditt projekt.:


Bilder


Projektbeskrivning

Musik ger gemenskap 2022.
2022-10-28 kl. 18:00
Östraboteatern Uddevalla
Det talas mycket om att integrationen måste förbättras i Sverige och att människor som har flytt till Sverige måste lära sig om den svenska kulturen. Integration sker inte om vi inte möts och lär om varandra och om varandras kultur, därför arrangerar vi ”Kulturkväll i Uddevalla”.
Kulturen har enorma krafter, möjligheter och är en väg till integration och omfamnar alla delar av vårt liv. Vi ser på litteratur, musik, dans, bildkonst, teater och så vidare som väger till möten mellan människor med olika bakgrund och möten mellan unga och äldre.
I dagens samhälle dras vi ifrån varandra med många fördomar, fördomar som aldrig behöver vara sanna. Vi dras isär för vi har aldrig mött varandra och inget vet om varandras kultur.
Vi ser på kulturen som en drivkraft i ett interkulturellt samhälle, där kulturerna och de konstnärliga uttrycken kan färgas av varandra och blandas och därmed skapa ett mer dynamiskt, öppnare och modigare samhällsklimat.
Vi vill anordna en kulturkväll (Musik ger gemenskap) i Uddevalla för att möta varandra. Vi behöver träffas!
Kulturkvällen ska bjuda på musik och en miljö där alla känner sig välkommen. Vi vill uppmärksamma att vi arbetar för allas möjligheter och rättigheter. Kvinnor är en utsatt grupp som har varit utsatta och som inte blivit accepterat i många kulturer att uppträda eller att visas på scen, därför är de här typen av arrangemangen jätteviktigt för oss och speciellt för de kvinnliga arrangörerna.


//Rahele