Web
Analytics
Skip to main content

Rapport

Namn på projektet: Queerorkesterns Påskblot
Kontaktperson: cello.98@hotmail.com
Kommun: Göteborg
Projekt ID: 482
Startdatum: 2021-04-26
Plats: Online
Länka till ditt projekt.:


Bilder


Projektbeskrivning

Queerorkesterns Vårblot är musikalgruppens andra videoprojekt som livestreamats online. Detta projekt bestod av fem teatraliska musikvideor och två andra filmer sammanbundna av teman som häxkraft, queert raseri, historiska kamper och vårlig pånyttfödelse.

I repertoaren fanns "Bröd och Rosor", "Abort i Byrån", "Var Beredd"(från Lejonkungen, med omskriven text), "Bankrånarballad", "Varje Sår Söker Ett Sår" och "Ja, Visst Gör Det Ont"(en omskriven version av Karin Boyes dikt).

Musiker och musikalartister i detta projekt, Queerorkestern med vänner, har under våren i corona-anpassat långsam takt kommit till Grammofonstudion, Musikföreningen Bunkern och en hemmastudio och spelat in sina bidrag en eller två i taget.
Sedan har musikvideor spelats in, av orkestermedlemmar hemma hos sig eller utomhus.
Den 24:e april vid klockan 18 sändes vår livestream på YouTube(samt laddades upp till vår hemsida), ovan nämnda musikvideor knöts samman av en inramande häxritual, där Vårblotets alla delar åkallas ur flammorna.

När livestreamen avslutats tog vår Efterbörd vid på zoom, där publiken fick möjligheten att ställa frågor, samt höra ett panelsamtal mellan sju orkestermedlemmar med titeln ”Häxhammaren och skäran”.
Ett par veckor har gått och vi låter fortfarande Vårblotet finnas kvar på YouTube och på vår hemsida. Detta för att alla som missat livestreamen skall få chansen att bevittna denna underbara föreställning.