Web
Analytics
Skip to main content

Vi presenterar: VG and back again!

VG and back again är KulturUngdoms nya turnéprojekt där vi vill erbjuda unga band och artister att turnera i sin närhet och i hela Västra Götalandsregionen. Vi vill även uppmärksamma alla fantastiska arrangörer runt om i vår stora region här på västkusten och finnas där som stöd, såväl ekonomiskt som logistiskt.

Upplägget är att vi tillsammans med de lokala arrangörerna erbjuder artister och band spelmöjligheter, denna gång under oktober månad. För att underlätta den ekonomiska risken för de inblandade arrangörerna så går KulturUngdom in och täcker större delen av kostnaderna som rör respektive evenemang såsom gage, resor, boende och andra eventuella kostnader, så gott det går. I utbyte får vi inte bara eminenta speltillfällen utan arrangörerna bokar även lokala förakter (som skapar än fler möjligheter för unga musiker) och är dessutom öppna för att involvera unga aspirerande arrangörer i evenemangen. En bra deal både för musiker, den som vill arrangera eller den som redan arrangerar musikevents runt om i VGR.

Detta hoppas vi kan göra att den unga musikscenen och det unga arrangörskapet frodas ute i regionen, samt att vi kan knyta samman arrangörer i ett nätverk som kan leva vidare - även utanför projektets ramar.  

Den första vändan av VG and back again kommer frontas av inga mindre än bandet Mud Grief, ett alternativt rockband från Göteborg med en kompromisslös blandning av noiserock, grunge, stonerrock och punk.

Mud Griefs turné ser i nuläget ut såhär:  

20/10 - Uddevallakassetten, Uddevalla + Lost Wisdom  

21/10 - TBA, TBA  

27/10 - N3, Trollhättan + Support  

28/10 - Tre Trappor Upp, Tranemo + Support

Mud Grief kan du följa på Instagram och Facebook

Klicka här för att lyssna på Spotify.

Är du en arrangör i VGR som vill veta mer om detta projekt och hur ni potentiellt kan vara en del av det? Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Taggar: Musik