Web
Analytics
Skip to main content

VG and back again: Uddevallakassetten

Uddevallakassetten är en ideell kulturförening som arrangerar konserter, festivaler, föreläsningar samt nationella och internationella turnéer. De är, inte helt oväntat, baserade i Uddevalla och har numera en helt ny scen inne på Folkets Hus. Vi tog oss ett prat med Lars Wallin inför premiären av VG and back again:

 

 

 

 

- Vem är du och vad är din roll i Kulturföreningen Uddevallakassetten?
Mitt namn är Lars Wallin och det är jag som bokar akter till vår scen och är ordförande i föreningen som också består av Jennie Qvick och Pia Svanberg. 

- Skulle du kunna berätta lite mer om Kulturföreningen Uddevallakassetten och vad ni sysslar med?
Vi arrangerar konserter och mindre festivaler, huvudsakligen i Uddevalla, sedan över 20 år tillbaka.

Vi stöttar det lokala kulturlivet och låter lokala och oetablerade artister dela scenen med etablerade. Vi vill att Uddevalla ska vibrera av kultur, musik, glädje, mångfald och framtidstro. Vi tror på mångfald, färger och antirasism.

Inriktningen på musiken är först och främst egen musik (inga coverband), folk, rock, reggae, visor, punk, jazz, pop, world. Om vi kan försöker vi påverka vad som serveras i samband med våra evenemang såsom vegetarisk mat och kravmärkta produkter. Vi samarbetar med Studiefrämjandet, KulturUngdom, Uddevalla Kommun, Västra Götalandsregionen, Svensk Live, VG Live, Folkets Hus.

- Har du någon konsert ni arrangerat genom åren som du kommer ihåg lite extra mycket? På gott eller ont, kanske båda?

Vi hade under några år en scen som vi kallade Kontoret belägen i en lägenhet i centrala Uddevalla. Det är en scen vi håller väldigt kärt i våra minnen och där har band från hela jordklotet huserat genom åren.

En spelning jag kommer att tänka på och som sticker ut lite extra är då vi hade Weeping Willows på besök. De körde mestadels punklåtar varvat med gamla hits och stämningen var av världsklass. En annan magnifik spelning i samma lilla rum, där vi kunde få in cirka 40 personer, som kommer upp i bakhuvudet var med Den Stora Vilan. Riktigt fina spelningar båda två.

- Nu är det snart dags för VGR and back again, äntligen. Vad fick er att bli intresserad av projektet och vad tror du det kan bidra till för er organisation?
Vi har under många år haft ett uppskattat samarbete med KulturUngdom så när ni hörde av er till oss med detta projekt så var det inget att tveka på.

Vi tror verkligen att vi behöver belysa de mindre scenerna runt om i vår region och att vi dessutom får hjälp med den ekonomiska biten gör det hela än mer gångbart och vi hoppas det kan innebära att fler unga får upp ögonen för vår sprillans nya scen som är belägen på Folkets Hus.

- Om läsarna skulle vilja komma i kontakt med er, antingen som aspirerande artist eller driven arrangör, hur gör en det på bästa sätt?
Enklast att kontakta oss är via mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Kika gärna in vår hemsida www.uddevallakassetten.se eller våra sociala medier för att veta mer om oss och vad vi har på schemat framöver.

Den 20 oktober rullar VGR and back again in på Kassettens nya scen på Folkets Hus i Uddevalla tillsammans med bandet Mud Grief. De får support utav de lokala förmågorna i bandet Lost Wisdom och ni hittar all information kring spelningen via: https://fb.me/e/5RdCEULJq

 

Taggar: Musik, Event