Web
Analytics
Skip to main content

VGR and back again: Stureplan

Den 21 oktober kommer VGR and back again till Stureplan och deras caféscen tillsammans med bandet @mudgrief. De spelar tillsammans det lokala bandet Breath of the Wounded @botw_band. Dörrarna öppnar 19:30 och eventet har ingen åldersgräns.

STURE står för ”Skaras Trevliga Ungdomar Räddar Elever” och består av fem olika verksamheter; en musikskola, en öppen fritidsverksamhet, grundskoleundervisning inom programmering & teknik, elevhälsa och ett ungdomscafé. Inför VGR and back again som kommer på besök i helgen tog vi tempen på Robin Wernebratt från Stureplan.

- Vem är du och vad är din roll i Stureplan?
Robin Wernebratt heter jag och arbetar som musiklärare trummor & slagverk, kommunikatör och digitala produktioner på Stureplan - Ungdomens hus som ligger mitt i Skara.

- Skulle du kunna berätta lite mer om Stureplan och vad ni sysslar med?
Ungdomshuset där vi huserar fyllde nyligen 10 år och är från början ett hus önskat av ungdomarna själva i Skara. Ända sen jag började jobba på Stureplan så har mitt hjärta klappat för att vi få till en livescen för unga i vårt ungdomscafé. I våras fick vi möjligheten att förverkliga detta och nu har vi en scen som står och pryder i caféet, denna scen har våra elever och ungdomar varit med och tagit fram och byggt.

- Har du någon konsert ni arrangerat genom åren som du kommer ihåg lite extra mycket?
På Stureplan så har vi arrangerat en hel del olika grejer genom åren men jag tänker lite extra på en konsert när vi försökte få igång livemusiken och vår scen i huset efter pandemin.
Vi fick då besök av en ung artist som heter Lovisa Lago, en singer-songwriter inom pop och soul. Hon kom själv och sjöng till egenproducerad musik som hon producerat helt själv. Det som var speciellt med det giget var att hon inspirerade många av våra egna ungdomar i huset.

Vi har ungdomar som skapar mycket musik i våra studios men som inte tar det vidare utan att det stannar just där i studion. Här fick de då se vad man kan göra med sin musik och vilka möjligheter som finns. Så för min del var det kul att bevittna och sen att man ser en glöd i musikskapandet bland våra ungdomar än idag är såklart guld värt.

- Nu är det snart dags för VGR and back again. Vad fick er att bli intresserade av projektet och vad tror du det kan bidra till för er organisation?
Det är ju superkul idé och som förhoppningsvis kommer bidra att få igång unga nya band på våra scener här i Skara. Min förhoppning på sikt är att få igång intresset bland yngre generationer att spela tillsammans i ett band. Som det är idag så bildas väldigt lite lokala
band i landet just nu och det beror nog på väldigt många olika orsaker. Dels en pandemi men även hur utbudet och möjligheterna ser ut i olika kommuner. Sedan har det varit mycket fokus i många år att nå framgång solo genom tv-programmet Idol, många sitter hemma på sin kammare och spelar musik och det stannar kanske där. Därför tror jag att det är bra med ett projekt som VGR and back again för jag tror att det kan bidra med intresse i att starta band och åka iväg spela och synas bland andra ungdomar.

Det är ett bra sätt att få igång bandkulturen både på Stureplan i Skara och hos andra organisationer runt om i Västra Götaland och Sverige.

- Om läsarna skulle vilja komma i kontakt med er, antingen som aspirerande artist eller driven arrangör, hur gör en det på bästa sätt?
Det är bara att ta kontakt med mig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mud Grief

MUD GRIEF är ett alternativt rockband från Göteborg, Sverige som bildades 2021. Med
en kompromisslös blandning av noiserock, grunge, stonerrock och punk har de allt du
behöver för att få dina öron och ögon mer än nöjda. Här kan du läsa mer om Mud Grief och deras turné.

Taggar: Musik, Event