Web
Analytics
Skip to main content

VG and back again: N3

Den 27 oktober kommer VGR and back again till N3 kulturhus när bandet Mud Grief spelar med support av det lokala bandet Konsumenterna. Eventet börjar kl 19 och blir Mud Griefs tredje och näst sista stopp på sin turné med vårt projekt VGR and back again. Läs mer om projektet här eller klicka här för att se Facebookevenemanget för spelningen på N3.

N3 är ett kulturhus beläget cirka 7 minuter från Trollhättans centralstation. Kulturhuset har fokus på att göra det möjligt för unga och unga vuxna att förverkliga sina olika drömmar inom kulturområdet, oavsett kulturyttring. Vi satte oss ned med en av deras kreativa coacher, Kristoffer Hedberg, för att få reda på lite mer och peppa igång inför deras deltagande under VGR and back again:- Vem är du och vad är din roll på N3 Trollhättan?
Mitt namn är Kristoffer och jag har titeln Kreativ Coach på Kulturhuset N3 i Trollhättan. Jag och mina två kollegor jobbar primärt med unga och deras skapande på fritiden. Vi hjälper ungdomar och unga vuxna i staden att förverkliga sina idéer. Allt från spelningar till utställningar, tävlingar, LAN m.m.

Utöver detta jobbar vi även med den nationella filmfestivalen Novemberfestivalen samt Trollhättans stadsfestival Fallens Dagar. Privat har jag sedan 2006 släppt skivor och turnerat som artist, främst med bandet Easy October. Jag har också en gedigen bakgrund som arrangör bl.a. med ett turnékoncept kallat Dinkytown.

- Skulle du kunna berätta lite mer om N3 Trollhättan och vad ni sysslar med?
N3 är ett ungkulturhus och består av kulturskolan, kulturbyrån och den öppna verksamheten. Det är inom det sistnämnda som jag och mina två kreativa coach-kollegor jobbar. Kulturskolan tror jag de flesta är införstådda med vad det innebär – undervisning efter skoltid i många olika ämnen, t.ex. dans, drama, film, bild och form och alla möjliga instrument. Kulturbyrån är Trollhättans verktyg för att låta alla i grundskolan nås av kultur under skoltid.

- Har du någon konsert ni arrangerat genom åren som du kommer ihåg lite extra mycket? På gott eller ont, kanske båda?
Det första som poppar upp i huvudet är en spelning i vintras där en ungdom berättar från scenen hur mycket min hjälp och stöttning stärkt hen. Det var stort! Då kände jag att jag verkligen gör skillnad i min yrkesroll och att det är så extremt viktigt med en meningsfull fritid för unga.

- Nu är det snart dags för VG and back again, äntligen. Vad fick er att bli intresserad av projektet och vad tror du det kan bidra till för er organisation?
Jag är verkligen en sucker för kärnfulla och enkla koncept. Framförallt när det involverar musik. Jag minns själv hur mycket det stärkte att som ung musiker komma utanför min egna stads gränser, träffa andra unga med samma intresse och få stå på nya scener. Detta stärker musikscenen både lokalt och regionalt!

- Om läsarna skulle vilja komma i kontakt med er, antingen som aspirerande artist eller driven arrangör, hur gör en det på bästa sätt?
Då är det bara att skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mud Grief

MUD GRIEF är ett alternativt rockband från Göteborg, Sverige som bildades 2021. Med
en kompromisslös blandning av noiserock, grunge, stonerrock och punk har de allt du
behöver för att få dina öron och ögon mer än nöjda. Här kan du läsa mer om Mud Grief och deras turné.

Taggar: Musik, Event