Web
Analytics
Skip to main content

VGR and back again: 3 Trappor Upp

Den 28 oktober kommer VGR and back again till 3 Trappor Upp när bandet Mud Grief spelar med support av Anton Hultquist med trio. Denna spelning blir Mud Griefs sista stopp på sin turné med vårt projekt VGR and back again. Läs mer om projektet här eller klicka här för att läsa mer om Mud Grief.I södra Västergötland ligger den bubblande orten Tranemo. Där hittar vi en av föreningarna som snabbt valde att bli en del av första vändan VGR and back again. 3 Trappor Upp heter denna passionerade och drivna förening och vi tog oss ett snack med Joachim Nyberg, bokare och ordförande, inför Mud Griefs antågande:

- Vem är du och vad är din roll i 3 Trappor Upp?
Joachim Nyberg heter jag och börjar bli lite av en gammal räv på 3 Trappor Upp vid det här laget och under 2022 tog jag även över ordförandeklubban. Har varit aktiv och drivande i föreningen sen 2014 i att få igång en kul och fungerande verksamhet.

- Skulle du kunna berätta lite mer om 3 Trappor Upp och vad ni sysslar med?
Mestadels handlar det om närhet till livemusik på landsbygden och att det ska vara lättillgängligt, vi siktar på ett helgevenemang och ett jazzevenemang per månad. Jazzen har vi lagt på torsdagkvällar för att få till en mer ”intagande” miljö för entusiasterna och musikerna. Med det sagt så är vi självklart öppna för alla sorters genrer; rock, blues, pop eller vad som trillar vår väg, är det bra så får det plats.

- Har du någon konsert ni arrangerat genom åren som du kommer ihåg lite extra mycket? På gott eller ont, kanske båda?
Ett skönt band från Sthlm kallat Lizette & kikade förbi sent i augustimånad. De kom svartsminkade och scenklädda upp över tänderna. Det var varmt så svetten lackade och vi hade lokaler på topfloor... utan AC.

Lokalen var full men med sittande och relativt tyst publik. Detta ledde till att när de väl började spela så stod de ganska osäkra, försiktiga och undrade nog vad tusan de hade gett sig in på. Det gungade på riktigt gött och när de slog sista ackordet i första låten så fullständigt exploderade publiken i jubel och i stort sett skrämde skiten ur bandet, haha. Det blev en sjuhelvetes konsert i ca 35 graders värme och resulterade faktiskt i en liveplatta i slutändan. Ett av mina största och varmaste minnen.

- Nu är det snart dags för VGR and back again, äntligen. Vad fick er att bli intresserad av projektet och vad tror du det kan bidra till för er organisation?
Ungdomsfrågan utan tvekan då vi hoppas kunna få hit ungdomar och hoppas att det kan väcka lite intresse av arrangörsskap, bandverksamhet, ljud- & bildproduktion istället för att bara hänga runt på byn.

- Om läsarna skulle vilja komma i kontakt med er, antingen som aspirerande artist eller driven arrangör, hur gör en det på bästa sätt?
Vill ni spela så maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller för att få reda på mer om oss och merallmän information, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Taggar: Musik, Event