Web
Analytics
Skip to main content

Desire and Her Drunks ❤ Nacksving

I många år har vi haft ett strålande samarbete med Studio Nacksving i Göteborg där vi möjliggör för band att få chansen att spela in sin musik i en fullfjädrad studio. Ett band som fick möjligheten till detta var Desire and Her Drunks från Göteborg så vi tog oss ett prat med deras basist Petter Hansegård och här är resultatet:

Vilka är Desire & Her Drunks?
Vi är ett kulturellt samarbete mellan Norrbotten och Värmland, nu bosatta i Göteborg, som går ut på att vi spelar trög rock som är för punk för rock och för rock för punk. Musiken låter ungefär som man kan tänka sig att det låter, hård, rakt och på gränsen till löjligt. En fin balans.

Vad har ni för relation till KulturUngdom?
Framför allt har vi ju en relation med KulturUngdom för att de möjliggjorde att vi kunde spela in vår skiva på Nacksving, men vi har även spelat på en del spelningar där KulturUngdom varit involverade, t.ex. Distorted Music på Kulturkalaset. Det fixas bra grejer, även om jag bara har koll på musikdelen av det.

Hur var det att spela in på Nacksving Studios? Vad har den möjligheten lett till?
Det var redigt gött att spela in där. Vi hade rätt många låtar vi ville spela in och Kim Ruiz som spelade in och mixade hängde med på vår plan direkt som möjliggjorde att vi lyckades spela in en hel skiva på den tiden vi fått hjälp med. Sensus Göteborg, vårt studieförbund, hade även de ett samarbete med Nacksving som gjorde att vi kunde få hjälp med 1,5 dag till så att vi slapp stressa utan kunde sy ihop allting på ett bra sätt. Extremt proffsigt, samt goa muralmålningar där i Nacksving-grottan. Denna inspelning mastrades, och vi lyckades sedan få det släppt digital plus på vinyl av BlackValley Records och Luftslott Records. Det hade ju inte blivit av om vi inte fått chansen att spela in, så mycket gott är det.

Hur har det gått sedan ni släppte albumet “Denim” den 17 april? Har ni firat det på något sätt?
Tanken var att vi skulle fira det genom en släppfest på Fyrens Ölcafé tillsammans med grymma Lava Bangs, men på grund av en dum global pandemi så fick vi skjuta fram det och istället fira det genom en "release-streamfest". I runda slängar innebar det att vi livestreamade oss själva i soffan iförda denim från topp till tå medan vi sände ut skivan som utljud samt lottade ut skivor. Eventet gränsar ändå till en succé måste jag säga. Men ni är alla välkomna på den riktiga releasefesten längre fram!

Vad händer för er framöver?
Mycket fokus har legat på det här skivsläppet, men senare till sommaren (om det nu blir av) så spelar vi med Baby Shakes i ett oheligt samarrangemang mellan Showdown, Klubb High Time och Klubb 8. Vi ska också åka upp och spela i Umeå då Luftslott Records håller till där uppe i Holmsund. Men bokare, boka oss så vi får komma och spela vår skiva för er!

Här kan ni lyssna på deras sprillans nya debutalbum DENIM

Nästa ansökan till Nacksving kommer upp i nästa vecka och om ni har några frågor kan ni hör av er till vår musikkonsulent Robin - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Taggar: Musik