Web
Analytics
Skip to main content

Utlysning: sök studioresidens i kulturhuset N3!

Vill du ha en tre dagars studioresidens i Trollhättan med betalt boende en helg i november? KulturUngdom och kulturhuset N3 i Trollhättan satsar på ett band eller soloartist som över en helg får tillgång till N3s Studio A (den 3-5 nov). I residenset inkluderas stöttning av producenten, musikern och ljudteknikern Klara Goliger.

Är ni ett band med minst femtio procent tjejer/ickebinära? Eller en soloartist som identifierar sig som icke-man? Är ni mellan 15 - 20 år? Bor ni i Västra Götalandsregionen (kolla på nätet om du är osäker 😉) med eget låtmaterial redo att spelas in? Ansök nu för att ha chansen att få spela in era egna låtar och skaffa studioerfarenhet tillsammans med en erfaren producent.

 

När? 3-5 november 2023

Producent/Tekniker: Klara Goliger

Boende: Vandrarhem

Var? Kulturhuset N3 i Trollhättan

Till anmälan: Anmälan stängd

Sista anmälningsdag: 1 oktober

I residenset ingår boende på vandrarhem och tre dagar i studio. På fredagen riggar ni upp era instrument och ställer in ljud, på lördagen spelar ni in och på söndagen kan ni välja om ni vill spela in lite till eller mixa era inspelningar. Om ni inte mixar era låtar under söndagen så får ni med er ljudfilerna så att ni kan mixa på egen hand vid ett senare tillfälle.

Vem är Klara Goliger?

Som en långvarig medlem i Kulturungdom, studiotekniker, producent, musiker och med en kandidatutbildning från Högskolan för Scen och Musik var Klara Goliger ett stadigt val till proddare för residenset. Klara är verksam i Music-a-matic Studios i Göteborg och utgör även sedan 2019, ena halvan av producentduon ORCA Sounds, som snabbt etablerat sig inom Göteborgs musikliv. Orca Sounds har jobbat med flertalet indieband och artister - Riga Tiger, Mathilda Brink, Paperwing och Glenn Udhén - för att nämna några. De har även producerat musik till olika mindre filmprojekt, bland annat West Prides hyllade kampanjfilm ”Din tid är nu”.

Som producent vandrar Klara brett mellan genrer. Hennes största passion ligger i att spela in akustiska ljud och instrument, att fånga och bevara liveframträdanden som sker i stunden. De senaste åren har det blivit att producera och mixa mycket folk -och jazzmusik, bland annat album med banden och artisterna Livet Nord, Trio Rop, Dina Grundberg och Mor Dansar.

I fjol släppte Klara sitt egenproducerade (i samarbete med Hannes Boeryd) debutalbum ”The Piano Chair” som nådde stora framgångar och bland annat utsetts till ”det bästa albumet från Göteborg 2022” av Göteborgs-Posten.

Klara: “Jag ser så mycket fram emot att gå in i N3s fina studio tillsammans med ett peppat band som är redo att spela in sitt material. Jag minns första gången jag själv spelade in i en riktig studio - det var det mest magiska, roliga och spännande jag varit med om, samtidigt som det var sjukt nervöst och lite läskigt! Men jag tror egentligen inte att det ska behöva kännas läskigt. Min målsättning är att alla ska kunna känna sig trygga och bekväma, så att vi kan sätta musiken och känslorna den vill förmedla i fokus.”

Taggar: Musik