Web
Analytics
Skip to main content

VIVA SOUNDS 2018 - Klubbfestival & musikkonferens

7-8 december görs den andra upplagan av festivalen Viva Sounds i Göteborg. Fokus är återigen att skapa ett relevant event innehållandes en klubbfestival som bokar spännande namn och en konferens som via influenser utifrån tar avstamp i det som händer och det som är på gång inom musikvärlden.

Den här gången lite större, mer musik, fler scener men med samma fokus - ett relevant musikevent i den här delen av Sverige. Viva Sounds presenterar 20-25 konserter under två kvällar på flertalet scener i stan och de flesta artisterna kommer vara härifrån men vi ska också bjuda in några spännande akter från andra delar av Sverige och Europa.

Konferensen går på Pustervik dagtid lördag och kommer ta grepp på nutida frågeställningar inom musikvärlden. Gästerna kommer från många länder och med olika bakgrunder, en blandning av nyckelfigurer, sköna typer, nytänkare och old school arbetare som givetvis blandas upp med aktiva från Göteborg med omnejd för att täcka så många vinklar som möjligt.

Viva Sounds har hittills presenterat följande 6 namn till konferensen;
Becky Ayres, Sound City Festival, Liverpool, UK - Englands största festival för ny musik
Ceci Velasco, Revista Marvin, Mexiko City, MX - Latinamerikas Rolling Stone Magazine
Melissa Perales, Torstrassen Festival + We Make Waves, Berlin, DE - Festivalarrangör
Andrew Phillips, Content Manager, London, UK - Radiohead, Coldplay, Beverly Knight, U2
Melissa MacMaster, 902 Hip Hop, Halifax, CA - Management/label/synchronization
Paul Connolly, Journalist, Skellefteå, SE - Brittisk musikjournalist bosatt i Sverige


Viva Sounds produceras av Westside Music Sweden (WMS), vilket innebär 22 aktörer verksamma inom musiklivet i Göteborg och Västra Götaland. WMS är en oberoende plattform som vill höja kapaciteten på det som sker i och från västra Sverige, och öka dess möjligheter. Under 2018 medverkar artister och representanter från WMS på 14 festivaler i 10 länder på 3 kontinenter.

www.westsidemusicsweden.se/viva-sounds
www.facebook.com/westsidemusicsweden

Taggar: Musik