Web
Analytics
Skip to main content

Veckans K-peng: Up The Punx

Med start i höst lyfter vi ett beviljat K-pengarprojekt i veckan med en intervju. Den här veckan pratar vi med Viktor Sundin, som är en del av bokningsgruppen Up The Punx som i november arrangerar punkfestivalen Banned in GBG.

Hej Viktor! Artist, bandbokare och truckförare. Vad har vi missat i ditt gedigna CV? 
Hej! Mer än att jag är värmlänning och just nu student så har ni fått med förvånansvärt mycket av mig. Jag är väl det senaste tillskottet i arrangörsgruppen Up The Punx.

Den 2 november är det dags för Banned in GBG 2019: Halloween edition på hemlig plats i Göteborg. Berätta om konceptet, och varför vi ska komma dit. 
Banned in Gbg är en festival som är idéellt styrd precis som Up The Punx alltid är och i år går av stapeln för tredje året i rad, detta år för ovanlighetens skull på hösten. Detta pga nya medlemmar i arrangörsgruppen och en kul vinkel med halloween-tema såklart! Festivalen är riktad till dom som gillar punk, hardcore och all annan typ av mer extrem musik framförallt inom punksfären. Vi vill ta fram mindre etablerade band inom scenen tillsammans med det lite mera ”kända” akterna inom scenen. Vi försöker så gått vi kan alltid boka band som vi aldrig tidigare har haft, men också band som vi själva tycker är väldigt bra.

Vad är din relation till KulturUngdom och hur har föreningen stöttat dig genom åren?
Som arrangör är detta mitt första samarbete med KulturUngdom, men Up The Punx har haft ett väldigt bra samarbete tidigare år innan jag kom med. Själv har jag kunnat gå på många olika roliga arrangemang som KulturUngdom hjälpt på olika sätt. Känner många band som kunnat komma och spela i min stad just för ett finansiellt stöd av KulturUngdom. Det har betytt mycket för mig som vuxit upp i en småstad där alternativ kultur inte alltid har så lätt att slå sig fram.

Har du några tips till andra som gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?Tips till andra är att bli medlemmar på KulturUngdoms hemsida oavsett om man är band, artist, arrangör, konstnär eller filmmakare. Har man en vision om något man verkligen vill göra så finns det jättemycket hjälp man kan få.

Up The Punx - Banned in GBG 2019: Halloween Edition
NÄR: 2 november 2019
TID: 18 - Sent
VAR: HEMLIGT 
PRIS: 200kr

Läs mer på deras Facebook-event. 

K-pengar är ett regionalt kulturstöd för dig mellan 13 och 30 år som bor i Västra Götaland. Varje år har vi en pott på 1,5 miljoner kronor som vi fördelar ut från början av januari tills det tar slut. Pengarna kan användas till konstutställningar, bokutgivningar, konserter eller andra projekt inom vilken konstform som helst. Så vad väntar du på? Läs igenom kriterierna, registrera dig som medlem, och påbörja din ansökan med en gång!

Taggar: Musik, K-pengar