Web
Analytics
Skip to main content

Residens för musiker inom pop/rock på Kosteröarna i oktober

Kultur i Väst utlyser residens för musiker inom pop/rock på Kosteröarna 2020

Förvaltningen för kulturutveckling (tidigare Kultur i Väst) ger frilansande musiker i Västra Götalandsregionen plats och tid till konstnärlig utveckling genom att erbjuda ett musikresidens på Kosteröarna hösten 2020. Residenset fokuserar på konstnärligt undersökande arbete i samarbete med en producent och innebär en möjlighet till inspiration och fördjupning. Residensarvode på 6 000 kronor (exkl. moms) per person för upp till fyra musiker utbetalas mot faktura.

Före residenset får deltagande grupp möjlighet att, vid sex tillfällen, träffa en coachande producent i syfte att utveckla sitt sound. Under residensperioden får musikerna tillgång till boende, repetitionslokal med enklare PA-teknik i nio dagar varav fyra dagar innebär tillgång till inspelningsstudio, studiotekniker och den producent som gruppen arbetat tillsammans med före residenset.

Vem kan söka?
Alla som är verksamma musiker inom genren pop/rock i Västra Götaland är välkomna att söka. Kultur i Väst prioriterar grupper där sökande är bosatta i Västra Götalandsregionen. Sökande är välkomna att bjuda med upp till tre andra musiker. Alltså max fyra musiker totalt kan söka som grupp. De medsökande behöver inte vara boende eller verksamma i Västra Götaland.

Praktisk information
Plats: Kosteröarna utanför Strömstad, Strömstads kommun.
Period: vecka 42, det vill säga 10-18 oktober 2020.
Tillgång till studio: Fyra dagar i vecka 42 (onsdag-lördag).
Coaching före inspelning: Sex tillfällen under våren och tidig höst 2020.
Ansökan: Du söker via digitalt formulär som du hittar här...
Sista ansökningsdag: Måndag 13 april 2020.
Svar ges: Måndag 11 maj 2020.

Läs mer och ansök här

Taggar: Musik