Web
Analytics
Skip to main content

Mappe3 först ut för stöd till musikinspelning

I början av året öppnade vi upp för att söka K-pengar för musikinspelning i studio. Först ut att söka var saxtrion Mappe3 som spelar egenskriven jazz/improvisationsmusik och är till mycket stor del inspirerad av viljan att skapa och behovet av att vara kreativ i den värld vi lever. Mappe3 ska nu spela in en skiva i Studio Glasfågel. 

 

Mappe3
Kategori: Musik
Kommun: Göteborg
Beviljat belopp: 5.000 kronor

 

Hej Martin Jäderberg! Saxtrion Mappe3 har nyligen beviljats K-pengar från KulturUngdom för att spela in en skiva i Studio Glasfågeln. Berätta om er trio och hur planen ser ut för inspelningen 
Hej! Ja! Mappe3 bildades för ett år sedan när jag kände ett väldigt stort behov av att göra något kreativt och projektbaserat trots att vi hade pandemin som hängde över oss. Vi spelar improvisationsbaserad musik som hämtar inspiration lite var stans ifrån. Mycket vad som hände med svensk jazz från 90-talet och framåt men också från den amerikanska jazzscenen på 50 och 60-talet.

Hur kom du i kontakt med KulturUngdom och hur har du fått hjälp? Vad kommer pengarna att gå till?
Jag kom i kontakt med KulturUngdom via sociala medier och att personer jag känner fick stöd från er. Sedan såg jag här i januari att man nu kunde söka stöd för inspelning och då gjorde jag det direkt!  Pengarna kommer att gå till inspelning i studio och vissa övriga omkostnader.

Vad ser du mest fram emot med inspelningen?
Jag ser absolut mest fram emot att få spela in den här musiken tillsammans med Nils och Maria. Att tillsammans med dem få skapa något som kommer att finnas kvar och som vi kan dela med oss av känns fantastiskt kul!

Har ni några tips till andra unga personer gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?Bolla idéer tillsammans med kompisar! Sök pengar och hör av dig till personer som har gjort liknande saker tidigare och fråga om tips eller hur dem gjorde! Sno idéer och tillvägagångssätt! Funkade ett sätt för någon annan så kan det också funka för dig!


K-pengar är ett regionalt kulturstöd för dig mellan 13 och 30 år som bor i Västra Götaland. Varje år har vi en pott på 1,5 miljoner kronor som vi fördelar ut från början av januari tills det tar slut. Pengarna kan användas till konstutställningar, bokutgivningar, konserter eller andra projekt inom vilken konstform som helst. Så vad väntar du på? Läs igenom kriteriernaregistrera dig som medlem, och påbörja din ansökan med en gång! 


Nytt för i år är att vi har möjlighet att öppna upp K-pengar för musikinspelning i studio. Från och med idag är det alltså möjligt att söka pengar för kostnader rörande inspelning av musik. De utgifter vi kan bevilja stöd för är:

  • Mixning och mastering
  • Hyra av studio
  • Hyra av teknik
  • Kostnader för tekniker och/eller producent
  • PR/Marknadsföring

Vi stöttar inte tryck av skivor, vinyler etc. Våra andra kriterier från tidigare år gäller fortfarande, och mer matnyttig information om K-Pengar hittar du här.

Har du några frågor? Tveka då inte på att Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. vår musikkonsulent Robin för att få reda på mer!

Taggar: Musik, K-pengar