Web
Analytics
Skip to main content

Fulsnyggt - workshops inom textil & mode

Fulsnyggt är en serie workshops inom textil och mode med fokus på hållbarhet, slow fashion och remake. Målgruppen är främst unga men alla är välkomna att utbyta idéer! 

Fulsnyggt görs i samarbete med unga arrangörer, Borås Stad, Textilmuseet & Kulturungdom. Workshopsen är uppdelade i två olika sorter: Tema & Teknik och VÅGA! 

Tema & Teknik får du på varje workshop lära dig grunderna av ett tekniskt område inom textil. Dessa workshops är perfekta för nybörjaren som inte har så mycket förkunskaper men är intresserad av att lära sig mer. De fyra olika temana kommer vara: 

  • Laga & lappa 
  • Broderi, virka & sticka 
  • Mönster & form 
  • Färga, måla & bleka 

VÅGA! Släpper vi alla perfektionskrav och vågar testa oss fram! Det du lär dig på Tema & Teknik-workshopsen är perfekt att ta med hit, och sedan låta fantasin flöda. Dessa workshops är perfekta för såväl nybörjaren som experten. Vi finns längs processen som handledare, bollplank och inspiratörer! 

Efter alla workshops kommer vi att ha en avslutning där alla som deltagit har chans att visa upp sina verk på en catwalkDär kommer även bjudas på livemusik och snacks! 

NÄR? 

TEMA & TEKNIK 
Tisdag 9 maj kl 16:30 - 19:00 Laga & lappa 
Tisdag 16 maj kl 16:30 - 19:00 Broderi, virka & sticka 
Tisdag 23 maj kl 16:30 - 19:00 Mönster & form
Tisdag 30 maj kl 16:30 - 19:00 Färga, måla & bleka 

VÅGA! 
Onsdag 10 maj kl 16:30 - 19 
Onsdag 17 maj kl 16:30 - 19 
Onsdag 24 maj kl 16:30 - 19 
Lördag 3 juni kl 12:00 - 15:00 

AVSLUTNING 
Söndag 4 juni kl 12:00 - 15:00 

VAR? 

På Textilmuseet i Borås. 

HUR? 

Anmäl dig via länken. Det är kostnadsfritt.

VARFÖR? 
För att uppmuntra ett nytt mode med utgångspunkt i hållbarhet och för att visa att alla kan göra om sina egna plagg – du behöver varken pengar eller tio tusen timmars erfarenhet!

För mer information och uppdateringar följ instagram @fulsnyggtboras eller maila på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. vid frågor! 

Taggar: Slöjd