Web
Analytics
Skip to main content

Så bygger du en hållbar garderob #1

Tillsammans med projektet F/ACT MOVEMENT är Kulturungdom med och inspirerar till en mer hållbar modeindustri. Tycker du att re:design, hållbarhet, slow fashion och kreativt mode låter rätt spännande och att det är 100% dags att förändra modeindustrin och våra konsumtionsmönster, för allas och för jordens skull? Bra - då börjar vi med garderoben!

UTMANING #1
AKTIVERA GARDEROBEN!

Fokus: mode, hållbara perspektiv, cirkulär konsumtion
Det första och viktigaste du kan göra är att börja med din egen garderob. Där finns du, din stil och förmodligen massor med plagg som du inte använder. Följ dessa steg för att aktivera din garderob igen!

1. VAD ÄR DIN STIL?
Är du minimalist eller maximalist, eller kanske både och? Genom att tänka till kring vad du använder för typ av kläder och vad du gillar för stil blir det enklare att rensa. Tips! Gör ett inspirationskollage för att kategorisera favoritplagg, signaturlooks, en färgskala eller mönstermix som du gillar.

2. RENSA!
Ta stöd i ditt inspirationskollage om du känner dig vilse i stilen. Om du är osäker; fundera på när du använde plagget senast. Är det mer än ett år sedan? Då är det dags för någon annan att ta över. Ställ dig 4 frågor:

  • Älskar jag plagget?
  • Passar plagget?
  • Skulle jag köpt det om jag hittade i butik idag?
  • Vad ser du för mönster? Har du mycket av samma sort, t.ex. jeans? Har du en färg som du inte längre passar i?

3. SKAPA SMART FÖRVARING
Förvaring är a och o när det kommer till en aktiv garderob. Det du inte ser eller når kommer du förmodligen inte att använda.

​4. KOMPLETTERA
Ta fram ditt inspirationskollage igen och fundera på vad som eventuellt saknas. Fokusera på att få tag på dessa plagg nästa gång du letar istället för att spontanshoppa något onödigt som du redan har.
Myrorna + F/ACT MOVEMENT har tagit fram microkursen Aktivera garderoben som dessa 4 punkter kommer ifrån.

Ladda ned kursen för att inspireras och följa i detalj! 


F/ACT Movement är ett projekt från Göteborgsregionen (GR) och Science Park Borås som som handlar om att främja en mer hållbar produktion och konsumtion av mode och textil.

Taggar: Slöjd, Avtryck